16:15 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΑΙΡΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Από τις Μούσες της ελληνικής μυθολογίας είναι εμπνευσμένο το όνομα για το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

«Θάλεια» ονομάστηκε το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει τη χώρα από σήμερα και έως το Σάββατο. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για βροχές, καταιγίδες και χαλάζι. Ποια ήταν, όμως, η Θάλεια από την οποία «βαφτίστηκε» η καιρική επιδείνωση; 

Η Θάλεια (σ.σ. γνωστή και ως Θαλία) ήταν μία από τις εννέα Μούσες της ελληνικής μυθολογίας.

Κόρη της Μνημοσύνης και του Δία, η Θάλεια ήταν προστάτιδα της ευπρεπούς και κόσμιας ευθυμίας και φέρεται να «κρύβεται» πίσω από σημαντικές ανακαλύψεις όπως η κωμωδία, η γεωμετρία αλλά και η γεωργία και η αρχιτεκτονική.

Θεωρούνταν, επίσης, προστάτιδα των Συμποσίων και της βουκολικής ποίησης, αλλά και θεότητα της «καλής διάθεσης».

Συνήθως την αναπαριστούσαν με ένα στέφανο κισσού στα μαλλιά και κρατώντας ένα προσωπείο στο αριστερό της χέρι και ένα ραβδί στο δεξί. Η ένδυσή της ελαφριά, ενώ ενίοτε σκεπαζόταν από τρίχινο χιτώνα και άλλες φορές με πράσινο πανωφόρι το οποίο έφερε την επιγραφή: «Θάλεια Κωμωδίαν».

Πού θα «χτυπήσει» η Θάλεια

Σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις, η κακοκαιρία θα επηρεάσει σήμερα, κυρίως το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία αλλά και τη Θεσσαλία.

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο και στην Κεντροδυτική Μακεδονία αναμένονται σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες, όπως και χαλαζοπτώσεις. 

Tags:
κακοκαιρία, κακοκαιρία Θάλεια, ο καιρός αύριο, καιρός σήμερα, καιρός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK