11:52 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΑΙΡΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μια εβδομάδα γεμάτη ζέστη θα είναι αυτή που διανύουμε, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας θα κρατήσουν ως την Παρασκευή.

Μέχρι και την Παρασκευή θα συνεχιστούν στη χώρα μας οι υψηλές θερμοκρασίες, όπως αναφέρουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, η μέγιστη θερμοκρασία βρίσκεται ήδη αρκετά πάνω από τις φυσιολογικές τιμές για την εποχή.

Στην Αττική η θερμοκρασία αναμένεται σήμερα, Τρίτη, να είναι μέχρι και οκτώ βαθμούς υψηλότερη σε σχέση με τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Επίσης, θα παραμείνει πάνω από αυτά τα επίπεδα έως τουλάχιστον την Παρασκευή. Ωστόσο, αυξημένη είναι η πιθανότητα η θερμοκρασία να πέσει στη συνέχεια.

Οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες αυτή την εβδομάδα αναμένεται να επικρατήσουν σήμερα, αφού στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες οι μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά, αλλά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, θα αγγίξουν τους 36-38 βαθμούς Κελσίου.

Να σημειωθεί πως η θερμοκρασία το μεσημέρι στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά (Βοιωτία) και στη Νότια Πελοπόννησο θα φτάσει τους 39-40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στη Νότια Κρήτη και τοπικά στη Μακεδονία τους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Tags:
καύσωνας, ζέστη, καιρός, Θεσσαλονίκη, Αθήνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK