19:55 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΑΙΡΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μεσογειακός κυκλώνας ενδεχομένως να αναπτυχθεί το επόμενο διάστημα και να πλησιάσει την Ελλάδα, όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σε πιθανό σχηματισμό ενός μεσογειακού κυκλώνα ο οποίος θα πλησιάσει την Πέμπτη την Ελλάδα αναφέρθηκε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης με ανάρτησή του στο Facebook.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, επικαλούμενος προγνωστικά στοιχεία από μετεωρολογικά μοντέλα, αναφέρει ότι «το βαρομετρικό χαμηλό που εδώ και ημέρες στροβιλίζεται στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ιταλίας» τείνει να πάρει «τροπικά χαρακτηριστικά» τις επόμενες ημέρες.

«Είναι σύνηθες τέτοια εποχή που οι θάλασσές μας είναι αρκετά θερμές, βαρομετρικά χαμηλά που αλληλεπιδρούν για πολλές ημέρες με τη θάλασσα να αποκτούν μεγάλα ποσά ενέργειας και στροβιλισμού λαμβάνοντας μορφή κυκλώνα που για τα δικά μας γεωγραφικά πλάτη χαρακτηρίζονται ως Μεσογειακοί κυκλώνες εξαιτίας τις περιορισμένης έκτασής τους σε σχέση με τους γνωστούς κυκλώνες που δημιουργούνται στους ωκεανούς. Κατά τα άλλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους δεν διαφέρουν πολύ» προσθέτει.

Ο ίδιος δημοσιεύει βίντεο που δείχνουν την προβλεπόμενη εξέλιξη και δημιουργία του μεσογειακού κυκλώνα, σημειώνοντας ότι θα πλησιάσει την Πέμπτη την Ελλάδα.

Ο μετεωρολόγος επισημαίνει ότι δεν χρειάζεται ανησυχία για το φαινόμενο.

«Δεν χρειάζεται ανησυχία, μιας και τα συστήματα αυτά δεν έχουν μεγάλες θαλάσσιες εκτάσεις για να κρατήσουν τη συνοχή τους. Έτσι μέχρι τα δυτικά παράλια της χώρας μας μπορεί και να αντέξουν σαν κυκλώνες, στην πορεία όμως εξελίσσονται όπως ένα βαρομετρικό χαμηλό».

Καταλήγοντας, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει ότι η πρόγνωση μπορεί εντέλει να αλλάξει καθώς «η εποχή που διανύουμε εμφανίζει πολύ χαμηλή προγνωσιμότητα».

Tags:
μετεωρολογικό φαινόμενο, μετεωρολόγοι, καιρός, μεσογειακός κυκλώνας, κυκλώνας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK