10:15 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΑΙΡΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κυκλώνας Ιανός (112)
0 11
Βρείτε μας

Νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο «βαπτίστηκε» Ιανός, θα επηρεάσει τη χώρα μας από αύριο, Πέμπτη. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της αλλαγής του καιρού και ποιες περιοχές θα επηρεαστούν;

Νέα κακοκαιρία, η οποία ονομάστηκε Ιανός θα πλήξει τη χώρα μας από αύριο, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η ατμοσφαιρική διαταραχή που εντοπίζεται στην περιοχή της κεντρικής Μεσογείου αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά, δημιουργώντας τον Ιανό. 

Έντονα φαινόμενα

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της νέας αυτής κακοκαιρίας θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις, οι καταιγίδες –που θα σημειωθούν κατά τόπους– αλλά και οι θυελλώδεις άνεμοι, ιδιαίτερα σε θαλάσσια τμήματα, όπου ενδέχεται να φτάσουν σε επίπεδα θύελλας.

Ο «Ιανός» θα φέρει έντονες βροχοπτώσεις ιδιαίτερα στο Ιόνιο και τα νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. 

Το ΕΑΑ επισημαίνει ότι δεν είναι ακόμη σαφής η πορεία που θα ακολουθήσει η νέα αυτή κακοκαιρία, λόγω της αβεβαιότητας που παρουσιάζουν προγνωστικά οι μεταβατικές εποχές και λόγω της παρούσας θέσης της ατμοσφαιρικής διαταραχής – βρίσκεται πάνω από θάλασσα.

«Δεν είναι ακόμα σαφές αν ο ΙΑΝΟΣ θα αποκτήσει τροπικά χαρακτηριστικά και αν θα πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να χαρακτηριστεί Μεσογειακός Κυκλώνας [διεθνώς γνωστά βαρομετρικά χαμηλά ως medicanes από την ένωση των λέξεων Mediterranean και hurricanes], κάτι ωστόσο που δεν μπορεί να αποκλειστεί» τονίζεται.

 

Θέμα:
Κυκλώνας Ιανός (112)
Tags:
κακοκαιρία Ιανός, πρόβλεψη καιρού, πρόγνωση καιρού, δελτίο καιρού, κακοκαιρία, ο καιρός αύριο, καιρός σήμερα, καιρός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK