07:34 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΑΙΡΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κυκλώνας Ιανός (74)
0 0 0
Βρείτε μας

Παρακολουθήστε σε real time την εξέλιξη και την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα πάνω από την Ελλάδα. Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία «Ιανός».

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα που θα περάσει από την Ελλάδα και την εξέλιξη του φαινομένου. Η κακοκαιρία που «βαφτίστηκε» Ιανός αναμένεται να χτυπήσει αρκετές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, ενώ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Νίκος Χαρδαλιάς και πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα έδωσε οδηγίες προς τους πολίτες και επέστησε την προσοχή.

Ζωντανά η πορεία του μεσογειακού κυκλώνα

Παρακολουθήστε εδώ την εξέλιξη του φαινομένου πάνω από την Ελλάδα:

Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» ο «Ιανός»

Αττική, Ιόνιο, Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα, Κυκλάδες, Εύβοια, Κρήτη, Δωδεκάνησα. Αυτές είναι σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οι περιοχές από τις οποίες αναμένεται να περάσει ο μεσογειακός κυκλώνας.

Σφοδροί άνεμοι αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα και στα παράκτια ηπειρωτικά τμήματα.

Η κακοκαιρία «Ιανός» θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου.

Στην Αττική τα φαινόμενα αναμένται να «χτυπήσουν» αύριο, Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου.

Έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία

Ευρεία  σύσκεψη έχει συγκαλέσει ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σήμερα στις 11.00, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, για τον συνεχή συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων Πολιτικής Προστασίας, ενόψει του ακραίου καιρικού φαινομένου που καταφθάνει στην Ελλάδα. Η κακοκαιρία «Ιανός» αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας μας τις επόμενες ημέρες.

Οι οδηγίες του Χαρδαλιά

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες μετά το πέρας της σύσκεψης έδωσε οδηγίες στους κατοίκους των περιοχών που οι προβλέψεις δείχνουν ότι θα πληγούν περισσότερο από την κακοκαιρία.

Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε:

«Όσοι βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χειμάρρους, ακτές, όσοι μένουν σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μην παραμείνουν στο σπίτι τους αλλά σε κάποιο φιλικό ή συγγενικό σπίτι. Να αποφύγουν να μείνουν σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους. Να αποφύγουν κάθε περιττή μετακίνηση και να ασφαλίσουν πόρτες και παράθυρα. Μετακινηθείτε σε υψηλότερα επίπεδα σπιτιού σε περίπτωση χειμάρρων».
Θέμα:
Κυκλώνας Ιανός (74)
Tags:
live, μεσογειακός κυκλώνας, κυκλώνας, Αττική, κακοκαιρία, κακοκαιρία Ιανός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK