08:00 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΑΙΡΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένονται από το Σάββατο 03 Οκτωβρίου έως την Τρίτη 06 Οκτωβρίου σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Eπτά έως 13 βαθμούς υψηλότερες από τη μέση τιμή των ετών 1979-2010 θα είναι οι θερμοκρασίες στην κατώτερη ατμόσφαιρα επάνω από όλη την Ελλάδα την Κυριακή και τη Δευτέρα, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι θερμοκρασίες που τελικά θα διαμορφωθούν, θα καθοριστούν και από άλλους παράγοντες, όπως την παρουσία νεφώσεων, τον άνεμο και την υγρασία της κατώτερης ατμόσφαιρας. Ενδεικτικά, την Κυριακή και τη Δευτέρα η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας στα κεντρικά και νότια διαμερίσματα της χώρας εκτιμάται ότι θα φτάσει κατά τόπους τους 35 με 36 βαθμούς.

Θερμοκρασίες από meteo.gr για 4/10
© Φωτογραφία : meteo.gr
Θερμοκρασίες από meteo.gr για 4/10

Ο καιρός σήμερα

Ωστόσο, για σήμερα, Παρασκευή, σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, προβλέπονται πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις ενώ σποραδικές βροχές θα σημειωθούν έως το μεσημέρι στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά στη συνέχεια, ενδεχομένως στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. 

Επιπλέον, στα δυτικά και νότια αναμένονται σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης από το μεσημέρι.

Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο της ΕΡΤ, από αύριο Σάββατο 3/10 αναμένεται η «καυτή» εισβολή με θερμές αέριες μάζες να συγκεντρώνονται πάνω από τη χώρα. 

Ο ίδιος αναφέρει πως από Δευτέρα προβλέπονται κάποιες ασθενείς κατά τόπους λασποβροχές, στα δυτικά, κεντρικά και νότια που θα γίνουν εντονότερες την Τρίτη και θα υποχωρήσουν μετά το μεσημέρι.

Tags:
υψηλές θερμοκρασίες, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, πρόγνωση καιρού, καιρός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK