19:36 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΑΙΡΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στα βίντεο φαίνεται ο ανεμοστρόβιλος που προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στο Νέο Ηράκλειο, ενώ ακούγεται το βουητό του.

Οι ισχυρές καταιγίδες που σημειώθηκαν στην Αττική τα ξημερώματα της Τρίτης ήταν αρκετά έντονες, ενώ στην περίπτωση του Νέου Ηρακλείου σχηματίστηκε και ανεμοστρόβιλος. Στιγμιότυπα μετεωρολογικών καμερών ενδεχομένως αποτυπώνουν την παρουσία και δεύτερου ανεμοστρόβιλου, σύμφωνα με το meteo.

Τα στιγμιότυπα που ακολουθούν προέρχονται από βίντεο (με προσανατολισμό προς Γαλάτσι) που κατέγραψε με το κινητό του ο Θανάσης Ζ., κάτοικος του Νέου Ηρακλείου, λίγο μετά τις 06:01.

Τη συγκεκριμένη ώρα ο ανεμοστρόβιλος προσέγγιζε την περιοχή του Ηρακλείου, έχοντας πρώτα περάσει από το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου και την Καλογρέζα, όπως προκύπτει και από τις ζημιές που έχουν προκληθεί.

Στην εικόνα φαίνεται ξεκάθαρα η χοάνη του ανεμοστρόβιλου με σκούρο χρώμα.

Ανεμοστρόβιλος Νέο Ηράκλειο
© Φωτογραφία : weatherathens
Ανεμοστρόβιλος Νέο Ηράκλειο

Στην παρακάτω εικόνα διακρίνονται τόσο η χοάνη, όσο και λάμψεις από υπέργεια δίκτυα ηλεκτροδότησης.

Ανεμοστρόβιλος στο Νέο Ηράκλειο
© Φωτογραφία : meteo.gr
Ανεμοστρόβιλος στο Νέο Ηράκλειο

Παράλληλα, το meteo.gr επεξεργάστηκε τις καταγραφές των μετεωρολογικών καμερών που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στην Πεντέλη.

Στην εικόνα που ακολουθεί, παρά τη χαμηλή ανάλυση που προκύπτει λόγω της επεξεργασίας και της απόστασης, διακρίνεται η χοάνη του ανεμοστρόβιλου στις 06:01 στην περιοχή του Γαλατσίου, ενώ πιο αριστερά (ανατολικότερα) στην εικόνα ενδέχεται να υπάρχει και δεύτερος ανεμοστρόβιλος. Τα δυο σημεία τονίζονται με βέλη.

Ανεμοστρόβιλος Νέο Ηράκλειο
© Φωτογραφία : meteo.gr
Ανεμοστρόβιλος Νέο Ηράκλειο

Παρότι, σπάνιο φαινόμενο, ανεμοστρόβιλοι έχουν καταγραφεί αρκετές φορές στο παρελθόν στην Αττική, ακόμη και μέσα στον αστικό ιστό του λεκανοπεδίου.

Από το 2000 έως σήμερα έχουν καταγράφει περίπου 25 ανεμοστρόβιλοι και υδροσίφωνες, με τους δεύτερους να αποτελούν την πλειοψηφία των περιπτώσεων. Τον Οκτώβριο του 2015, ανεμοστρόβιλος δημιουργήθηκε στο Ψυχικό και έπληξε επίσης το Μαρούσι και το Χαλάνδρι προκαλώντας υλικές ζημιές.

Tags:
κακοκαιρία, ανεμοστρόβιλος, Νέο Ηράκλειο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK