21:45 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΑΙΡΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Εκκλήσεις στους πολίτες να μην μετακινούνται κάνουν πυροσβεστική και αστυνομία στο Ρέθυμνο, ενώ η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε υπερχείλιση του ποταμού Γεροποτάμου. «Βούλιαξε» η Χερσόνησος.

Συνεχείς κατολισθήσεις και εκτεταμένες ζημιές σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού Ρεθύμνου προκαλεί η έντονη κακοκαιρία που δοκιμάζει την Κρήτη, ενώ οι δρόμοι εκτός από αδιάβατοι είναι και επικίνδυνοι λόγω των φερτών υλικών.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ το σοβαρότερο πρόβλημα της κακοκαιρίας έχει εντοπιστεί στην περιοχή του Πλατανιά, όπου ο ποταμός έχει «φουσκώσει» επικίνδυνα, με αποτέλεσμα η Πολιτική Προστασία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αστυνομία να καλούν τους πολίτες που βρίσκονται κοντά στην περιοχή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Όπως μεταδίδει το cretalive.gr, ο διοικητής της Π.Υ. Ρεθύμνου Θεοδόσης Χασάπης η κατάσταση είναι επικίνδυνη και έχει διαταχθεί μερική εκκένωση του χωριού.

Στο Γεροπόταμο η εικόνα είναι ανάλογη με τον δήμο και την πολιτική προστασία να καλεί τον κόσμο να μην περνάει αλλά και να απομακρυνθεί από τις περιουσίες τους μέχρι να πέσουν τα φαινόμενα.

Στις Μαργαρίτες η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να απεγκλωβίσει από το σπίτι της οικογένεια, ενώ έχουν αποκλειστεί οι δρόμοι από την Πηγή.

Κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια δέχεται η πυροσβεστική από τα Σκουλούφια, ενώ δυτικά του Ρεθύμνου, υπερχείλισε ο ποταμός Πετρές και παρασύρθηκε ένα μηχάνημα.

Προβλήματα στη Χερσόνησο

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή της Χερσονήσου αφού στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν πλημμύρες. Αρκετά ήταν τα οχήματα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ στις Γούρνες χρειάστηκε ο απεγκλωβισμός πέντε ατόμων.

«Κινδυνεύουν και πάλι άνθρωποι» δήλωσε στο τοπικό μέσο ενημέρωσης o δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος.

«Πρόκειται για μια ακόμα καταστροφή στο πλαίσιο της εμφάνισης των ακραίων καιρικών φαινομένων. Ειδικά η Κρήτη έχει πληγεί και άλλες φορές φέτος αλλά και την περασμένη χρονιά. Βλέπουμε την εξέλιξη της αποσταθεροποίησης του κλίματος» επισημαίνει στο Sputnik ο Χρήστος Ζερεφός, ακαδημαϊκός φυσικής της ατμόσφαιρας.

Tags:
πλημμύρες, κακοκαιρία, Κρήτη, Ρέθυμνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK