08:26 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΑΙΡΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κρύο πριν την... ώρα του και χιόνια στα ορεινά, αναμένονται από την Τετάρτη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό.

Για κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, με την εισβολή κρύου από την Ουκρανία, από την Τετάρτη, προειδοποιεί ο Τάσος Αρνιακός, κάνοντας λόγο για διπλό μέτωπο κακοκαιρίας και χιόνια μέχρι τα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας.

«Θα αγριέψει ο καιρός μεσοβδόμαδα, από Τετάρτη, Πέμπτη θα έχουμε κρύο αρκετό και χιόνια στα βουνά» τόνισε αρχικά ο έμπειρος μετεωρολόγος, προσθέτοντας: «Δύο βαρομετρικά χαμηλά θα μας επηρεάσουν, ένα σήμερα και αύριο και ένα από Τετάρτη. Το σημερινό θα περάσει ξώφαλτσα από το Ιόνιο, θα έχουμε λίγες βροχές στα δυτικά και κυρίως στα νησιά του Ιονίου και καταιγίδες ενδεχομένως το βράδυ στην Κέρκυρα και στους Παξούς. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα έχει καλό καιρό μέχρι το απόγευμα».

Όσον αφορά για το κύμα κακοκαιρίας από την Τετάρτη, τόνισε: «Θα έχουμε αρνητικές θερμοκρασίες στη Βόρεια Ελλάδα, στις ορεινές περιοχές, και μονοψήφιες θερμοκρασίες σχεδόν μέχρι τη Θεσσαλία και τη Στερεά. Από Τετάρτη και μέχρι την Παρασκευή θα έχουμε και χιόνια κυρίως στα βουνά όμως».

Για τον «ωμέγα εμποδιστή» ανέφερε: «Ένα ατμοσφαιρικό βουνό έχει καθίσει πάνω από την κεντρική Ευρώπη και εμποδίζει τα συστήματα από τη Δύση να περάσουν κανονικά και να φεύγουν οι κακοκαιρίες, γι' αυτό έχουμε μια στασιμότητα των κακοκαιριών το τελευταίο διάστημα. Γι' αυτό έγινε η ζημιά στην Κρήτη την προηγούμενη εβδομάδα».

Καταλήγοντας, ο κ. Αρνιακός προειδοποίησε πως έρχεται κρύο από την Ουκρανία, πριν την… ώρα του: «Και επίσης έρχονται τα κρύα από την Ουκρανία από Τετάρτη και μετά. Είναι ένα κρύο που έρχεται συνήθως Ιανουάριο, Φεβρουάριο, τώρα έρχεται νωρίτερα. Χιόνια θα έχουμε και σε βουνά της Στερεάς Ελλάδας (από τα 1.200 μέτρα υψόμετρο και πάνω)».

Tags:
Τάσος Αρνιακός, κρύο, χιόνια, κακοκαιρία, καιρός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK