20:30 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΑΙΡΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα σαρώνει τη χώρα από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης, προκαλώντας ισχυρό παγετό και φέροντας χιόνια. Ο «Λέανδρος», όπως ονομάστηκε, θα επηρεάζει έως τη Δευτέρα.

«Βουτιά» θα κάνει η θερμοκρασία από σήμερα, Τετάρτη, το βράδυ με ένα ψυχρό κύμα να σαρώνει τη χώρα μας. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών «βάφτισε» αυτή την κακοκαιρία «Λέανδρο».

Η ψυχρή εισβολή θα συνοδευτεί από χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας από την Πέμπτη έως και την ερχόμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, η θερμοκρασία θα πέσει σε αρνητικές τιμές ακόμη και στα πεδινά.

Από το Σάββατο 16 Ιανουαρίου έως τη Δευτέρα 18/1 αναμένεται ολικός παγετός σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με μεγαλύτερο υψόμετρο.

Η μέγιστη θερμοκρασία που αναμένεται από την Τετάρτη 13/1 έως τη Δευτέρα 18/1
© Φωτογραφία : ΕΑΑ
Η μέγιστη θερμοκρασία που αναμένεται από την Τετάρτη 13/1 έως τη Δευτέρα 18/1

Πού θα πέσουν χιόνια

Χιόνια θα φέρει ο «Λέανδρος» από το βράδυ της Πέμπτης σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της λοιπής ηπειρωτικής χώρας. 

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η κίνηση των αερίων μαζών σε ύψος 1.500 μέτρων πάνω από το έδαφος, ύψος το οποίο χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των μεταβολών της θερμοκρασίας στην κατώτερη ατμόσφαιρα. Όπως προκύπτει, ιδιαίτερα ψυχρές αέριες μάζες (παρουσιάζονται με μπλε σκίαση) θα επικρατήσουν στη χώρα, τουλάχιστον έως τη Δευτέρα 18/1.

 

Tags:
χιόνια, χιόνι, παγετός, κακοκαιρία Λέανδρος, κακοκαιρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK