23:53 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΑΙΡΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ξεκίνησε η ψυχρή εισβολή στη χώρα μας με την κακοκαιρία «Λέανδρος» να φέρνει ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Καθώς η χώρα μας βρίσκεται στην καρδιά του χειμώνα από το βράδυ της 13ης Ιανουαρίου ξεκίνησε ήδη η ψυχρή εισβολή που φέρνει η κακοκαιρία «Λέανδρος».

Η ψυχρή εισβολή θα συνοδευτεί από χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας από την Πέμπτη έως και την ερχόμενη Δευτέρα. Μάλιστα, σύμφωνα με το meteo.gr από το Σάββατο 16 Ιανουαρίου έως τη Δευτέρα 18/1 αναμένεται ολικός παγετός σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με μεγαλύτερο υψόμετρο.

Ορισμένες περιοχές της χώρας έχουν ήδη αρχίσει να βιώνουν το δριμύ ψύχος του «Λέανδρου» ενώ στην Μηλιά Μετσόβου το τοπίο όπως έχει πλέον ντυθεί στα λευκά όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο.

Πού αναμένεται να φέρει χιόνια ο «Λέανδρος»

Η κακοκαιρία θα φέρει χιόνια κυρίως από το βράδυ της Πέμπτης σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της λοιπής ηπειρωτικής χώρας.  

Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός έκανε λόγο μιλώντας στον ΑΝΤ1 για χιονοπτώσεις τις επόμενες ημέρες ακόμα και στην Αθήνα. Υπάρχει επίσης πιθανότητα να δούμε στα λευκά και τα βόρεια προάστια της Αττικής, ωστόσο αυτό δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί από τα μοντέλα πρόγνωσης.

Η μέγιστη θερμοκρασία που αναμένεται από την Τετάρτη 13/1 έως τη Δευτέρα 18/1
© Φωτογραφία : ΕΑΑ
Η μέγιστη θερμοκρασία που αναμένεται από την Τετάρτη 13/1 έως τη Δευτέρα 18/1

Τα τρία κύματα της κακοκαιρίας

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης μίλησε για πολικό ψύχος σε τρία κύματα και χιονιά που ίσως θυμίσει το 2002. 

Το πρώτο κύμα αναμένεται το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή, με τα χιόνια να φτάνουν ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, ενώ ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

Το δεύτερο κύμα θα εκδηλωθεί από το Σάββατο μέχρι τη Δευτέρα με σχηματισμό βαρομετρικού χαμηλού στα νότια τμήματα του Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής χώρας ή περιοχές του ηπειρωτικού κορμού που βρέχονται από το Αιγαίο.

Ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (ίσως και κάτω από -10 βαθμούς τοπικά), ενώ σε αυτήν τη φάση δεν αποκλείεται να ντυθούν στα λευκά περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και στην Αττική, ενώ τα χιόνια ίσως φτάσουν μέχρι και σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές της Κρήτης.

Το τρίτο κύμα, τέλος, αναμένεται το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη χωρίς όμως να υπάρχουν ακόμα σαφή στοιχεία για εξέλιξή του. Ενδεχομένως πάντως να αφορά και πάλι τα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.

Tags:
κρύο, χιόνια, κακοκαιρία Λέανδρος, καιρός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK