19:15 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΑΙΡΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Σε επιφυλακή τίθεται ο κρατικός μηχανισμός καθώς η ψυχρή εισβολή βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην Πολιτική Προστασία την Παρασκευή.

Σε «συναγερμό» έχει θέσει τον κρατικό μηχανισμό η κακοκαιρία «Λέανδρος» που επελαύνει στη χώρα. 

Τα πρώτα χιόνια έχουν αρχίσει ήδη να πέφτουν σε αρκετές περιοχές της χώρας και οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για επιδείνωση του καιρού προσεχώς.

Αύριο, Παρασκευή, στις 10:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, για τον βέλτιστο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων Πολιτικής Προστασίας.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν, επίσης, από πλευράς Πολιτικής Προστασίας, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο εθνικός διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης και ο διευθυντής της αρμόδιας Διεύθυνσης Σχεδιασμού-Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Φοίβος Θεοδώρου.

Επιπλέον, θα συμμετάσχουν ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γεώργιος Καραγιάννης, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου και του ΔΕΔΔΗΕ.

Σημειωτέον ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά και την έκδοση έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας.

Tags:
χιόνι, χιονοπτώσεις, χιόνια, καιρός, Νίκος Χαρδαλιάς, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κακοκαιρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK