05:35 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΑΙΡΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψυχρή εισβολή, με την κακοκαιρία «Λέανδρος» να επελαύνει στη χώρα. Ήδη σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου στη Βόρεια Ελλάδα απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Τα οχήματα που κινούνται σε τμήματα του οδικού δικτύου των Περιφερειακών Ενοτήτων Χαλκιδικής, της Πέλλας και του Κιλκίς χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω χιονόπτωσης ή παγετού καθώς η κακοκαιρία «Λέανδρος» φέρνει σταδιακά ψύχος και χιονοπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, στη Χαλκιδική οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ιερισσού από το 55ο έως το 85ο χιλιόμετρο. Επιπλέον, σύμφωνα με τις πληροφορίες οι αλυσίδες χρειάζονται στη διασταύρωση Βάβδου, στο δημοτικό διαμέρισμα Παλαιοκάστρου - Ταξιάρχη και στη δασική οδό Πολυγύρου-Ταξιάρχη μέσω Τσουκαλά.

Σε ότι αφορά την Πέλλα, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας του Δήμου Έδεσσας και στο Κιλκίς, στην επαρχιακή οδό Καστανερής-Λιβαδίων.

Παράλληλα, δριμύ ψύχος επικρατεί σε πολλές περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας: στη Φλώρινα η θερμοκρασία είναι -6 βαθμοί Κελσίου, στην Πτολεμαΐδα -5, στην Κοζάνη -3, στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης -1, στην Αριδαία 0, και στο Κιλκίς 1. Νωρίς το βράδυ η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ήταν 4 βαθμοί Κελσίου.

Ο «Λέανδρος» ετοιμάζεται να «σαρώσει» τη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών και την ενημέρωση που έχει ο διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται «να χιονίσει μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 16 Ιανουαρίου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ». 

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει ρίξει στη «μάχη» του αποχιονισμού συνολικά 100 μηχανήματα εκ των οποίων τα 30 στη Θεσσαλονίκη για τις ανάγκες του νομού και τα υπόλοιπα στους άλλους έξι νομούς της Περιφέρειας ενώ διαθέτει και 14.000 τόνους αλάτι. 

Στις προτεραιότητες της Πολιτικής Προστασίας είναι να διατηρηθούν ανοιχτοί δρόμοι κομβικής σημασίας.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης βρίσκεται ήδη σε ετοιμότητα έχοντας στη διάθεσή του 17 μηχανήματα για τον αποχιονισμό των δρόμων καθώς και 900 τόνους αλάτι. 

Tags:
Χαλκιδική, Κιλκίς, Πέλλα, Μακεδονία, αντιολισθητικές αλυσίδες, χιονόπτωση, κακοκαιρία, κακοκαιρία Λέανδρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK