01:45 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΑΙΡΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Απότομη μεταβολή ενδέχεται να σημειώσει ο καιρός το προσεχές διάστημα καθώς, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, πιθανώς δριμύ ψύχος και χιόνια να καταφθάσουν στη χώρα μας από το Σαββατοκύριακο.

Μετά τις ηλιόλουστες «αλκυονίδες», ενδέχεται να έχουμε ριζική αλλαγή του καιρού από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με πιθανή κατάβαση ψύχους - «τέρατος» στη χώρα μας, σύμφωνα με ανάρτηση στο Facebook του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου. Μάλιστα, ο ειδικός διαχωρίζει την ενδεχόμενη κακοκαιρία σε δύο φάσεις.

Κατά την πρώτη φάση, σύμφωνα με τον ίδιο, έρχεται πολύ ψυχρή μεταφορά αερίων μαζών από την Κεντρική και τη Βόρεια Ευρώπη κατά τη διάρκεια του ερχόμενου Σαββατοκύριακου που θα επηρεάσει σε πρώτη φάση την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα

«Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη σε ποιες περιοχές θα χιονίσει, όμως διαφαίνεται να χιονίζει κατά περιόδους από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας και βορειότερα μέχρι και τα πεδινά ή και παραθαλάσσια τμήματα» γράφει ο κ. Καλλιάνος.

Στη δεύτερη φάση, στην οποία τονίζεται η πιθανότητα μικρής αλλαγής των δεδομένων, από το βράδυ της Κυριακής προς τη Δευτέρα και στη συνέχεια «υπάρχει πιθανότητα το πολύ έντονο κρύο να επηρεάσει και τα υπόλοιπα νοτιότερα τμήματα της χώρας, από την Αττική για παράδειγμα έως και την Κρήτη».

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Καλλιάνος ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι δυνατό να εντοπιστεί από τώρα «πόσο χαμηλά γεωμετρικά [στην Ελλάδα] θα κατέβουν αυτές οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες, πόσο θα διαρκέσει η παραμονή τους στη χώρα μας, σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις και από ποια υψόμετρα και πάνω θα εκδηλώνονται αυτές οι χιονοπτώσεις».

«Δεν έχει ακόμη κλειδώσει τίποτα και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την Τετάρτη - Πέμπτη ώστε να είμαστε πλέον σχεδόν σίγουροι για την περαιτέρω εξέλιξη του καιρού» αναφέρει ο κ. Καλλιάνος.

Δείτε εδώ το σύνολο της ανάρτησης του μετεωρολόγου:

Tags:
κακοκαιρία, χιόνια, ο καιρός αύριο, καιρός σήμερα, καιρός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK