07:35 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΑΙΡΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Για εντυπωσιακές αλλαγές στον καιρό του προσεχούς διαστήματος κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μανουσάκης προειδοποιώντας για βαρυχειμωνιά και χιόνια στη χώρα.

Από τις παραλίες αναμένεται να βρεθούμε στον ολικό παγετό και τα χιόνια το επόμενο διάστημα καθώς θα σημειωθούν εντυπωσιακές αλλαγές όσον αφορά τον καιρό στη χώρα μας. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook o μετεωρολόγος Κλέαρχος Μανουσάκης, η βδομάδα μας ξεκινά με άνω των 20 βαθμών Κελσίου θερμοκρασίες ενώ στην πορεία θα έχουμε «αρνητικές θερμοκρασίες και χιόνια ακόμη και μέσα σε πόλεις».

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να περάσει σήμερα, Δευτέρα, από τα βόρεια τμήματα της χώρας μας με βροχές και καταιγίδες κατά κύριο λόγο στα δυτικά, τα βόρεια και κυρίως βορειοανατολικά αλλά και το ανατολικό Αιγαίο. Παράλληλα, το δεύτερο σύστημα κακοκαιρίας ακολουθώντας μια ανάλογη τροχιά θα εκδηλωθεί από αύριο με τους νοτιάδες να κυριαρχούν διαμορφώνοντας θερμοκρασίες που «μόνο χειμώνα δεν θα θυμίζει». 

Από την Πέμπτη με Παρασκευή ωστόσο ο καιρός αλλάζει άρδην καθώς ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό που θα προσεγγίσει τη χώρα μας και από τα δυτικά δίνοντας και πάλι βροχές και καταιγίδες αυτή τη φορά «ενδεχομένως σε πιο γενικευμένο επίπεδο».

«Η όλη αυτή εξέλιξη θα ωθήσει πολικής προέλευσης αέριες μάζες προς τη χώρα μας οι οποίες θα συγκρουστούν βίαια με θερμότερες και υγρότερες αέριες μάζες από την περιοχή της Μεσογείου με αποτέλεσμα να οργανωθεί ένα βαρομετρικό χαμηλό στα νότια θαλάσσια τμήματα της Ιταλίας το οποίο καθώς θα μετατοπιστεί ανατολικά θα φέρει τη βαρυχειμωνιά στη χώρα μας από το ερχόμενο Σάββατο και μετά» γράφει ο κ. Μαρουσάκης.

Σημειώνεται ωστόσο ότι «τα στοιχεία δεν έχουν σταθεροποιηθεί ακόμη για να δώσουμε πιο πολλά στοιχεία για την ένταση και διάρκεια αυτού του πολικού κύματος που θα σαρώσει μεγάλο μέρος της Ευρώπης». 

«Χιονοκακοκαιρία σαν τον Μάρτιο του 1987»

Ο κ. Μαρουσάκης τονίζει ότι με βάση τα τωρινά δεδομένα, ενδέχεται να έχουμε ένα ισχυρό κύμα ψύχους όμοιο με αυτό που απασχόλησε αρκετές περιοχές της Ευρώπης αλλά και τη χώρα μας τον Μάρτιο του 1987.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τότε εξέλιξη της κακοκαιρίας έφερε παρατεταμένο πολικό ψύχος για αρκετές ημέρες στη χώρα γεγονός που οδήγησε σε μεγάλο αριθμό ημερών χιονόπτωσης «όπως, για παράδειγμα, συνέβη και στην Αττική».

Σε κάθε περίπτωση, ο ειδικός σημειώνει ότι «δεν είμαστε ακόμη σε θέση να πούμε αν θα εξελιχθεί στον ίδιο ή παρόμοιο βαθμό και αυτή η χιονοκακοκαιρία, παρόλα αυτά στην αρχή της μοιάζει να έχει κοινά στοιχεία και αυτό από μόνο του θα πρέπει να μας θέσει σε μια γενικότερη επιφυλακή».

Tags:
κρύο, χιόνια, κακοκαιρία, Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο καιρός αύριο, καιρός σήμερα, καιρός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK