18:09 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΑΙΡΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε ελεύθερη πτώση η θερμοκρασία στην Ελλάδα από το Σάββατο με χιόνια πιθανότατα και μέσα στην Αθήνα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ψυχρό χτύπημα διαρκείας με πολικές θερμοκρασίες θα δεχτεί η Ελλάδα από το Σάββατο και για μία εβδομάδα, ενώ χιόνια θα πέσουν και μέσα σε μεγάλες πόλεις.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη στο OΡΕΝ, ατμοσφαιρικό βουνό θα υψωθεί σε κεντρική και δυτική Ευρώπη και θα συνδυαστεί με ένα βαρομετρικό χαμηλό προς τα βορειοανατολικά τμήματα και αυτό θα ωθήσει πολικής προέλευσης αέριες μάζες προς τη χώρα μας.

Οι αέριες μάζες θα αλληλεπιδράσουν με τα νερά της Μεσογείου θα δώσουν ένα πολύ ισχυρό κύμα ψύχους από την Παρασκευή και μετά.

Η πολική αέρια μάζα θα μετατοπιστεί από την κεντρική Ευρώπη, θα καλύψει το μεγαλύτερο τμήμα της γηραιάς ηπείρου, φτάνοντας μέχρι και τη χώρα μας. Θα χιονίσει ακόμα και μέσα στις μεγάλες πόλεις.

Μάλιστα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης δεν απέκλεισε η θερμοκρασία να πέσει ακόμα και -15 έως -18 βαθμούς προς τη βορειοδυτική Ελλάδα.

Υποχώρηση αυτού του πολύ ισχυρού πολικού ψύχους αναμένουμε από το επόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς το κύμα ψύχους θα κρατήσει μια εβδομάδα, ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης.

Tags:
Κλέαρχος Μαρουσάκης, πολικές θερμοκρασίες, καιρός, χιόνια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK