12:52 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΑΙΡΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με τη «Μήδεια» να βρίσκεται προ των πυλών, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προχώρησε σε αναλυτική πρόγνωση των χιονοπτώσεων που θα πλήξουν την Αττική.

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού φέρνει τα επόμενα 24ωρα η κακοκαιρία «Μήδεια» με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο να κάνει λόγο για χιονοπτώσεις ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, η Αττική, τις περισσότερες φορές, αποτελεί «απόρθητο» κάστρο, ωστόσο αυτή τη φορά πολλές περιοχές συμπεριλαμβανομένων περιοχών της Αθήνας φαίνεται πως ντύνονται στα λευκά.

Ωστόσο, ο κ. Καλλιάνος τονίζει μέσω ανάρτησής του στο Facebook ότι η ψυχρή εισβολή έρχεται λίγο πιο αποδυναμωμένη σε σχέση με αυτό που φαινόταν για την Αττική. Σε κάθε περίπτωση με βάση και την αναλυτική του πρόγνωση με ακρίβεια ανά τετράωρο φαίνεται πως δίνει σημαντικές χιονοπτώσεις και για μεγάλα χρονικά διαστήματα

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά πως η κακοκαιρία «Μήδεια» θα επηρεάσει την Αττική:

Κυριακή απόγευμα (16:00-19:00): Αναμένονται κατά διαστήματα τοπικές βροχές σε αρκετές περιοχές του νομού Αττικής (κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια) και χιονοπτώσεις περίπου από τα 400 μέτρα.

Κυριακή βράδυ (19:00-23:00): Αναμένονται κατά διαστήματα τοπικές βροχές ή χιονόνερο σε αρκετές περιοχές του νομού Αττικής και χιονοπτώσεις περίπου από τα 250-300 μέτρα. Σε αυτό το χρονικό διάστημα εκτιμώ ότι θα αρχίσουν να επηρεάζονται από τις χιονοπτώσεις τα βόρεια προάστια της Αττικής.

Κυριακή μεσάνυχτα (23:00 - 00:00): Αναμένονται κατά διαστήματα τοπικές βροχές ή χιονόνερο σε αρκετές περιοχές του νομού Αττικής και χιονοπτώσεις περίπου από τα 150-200 μέτρα. Σε αυτό το χρονικό διάστημα εκτιμώ ότι θα αρχίσουν να επηρεάζονται από τις χιονοπτώσεις και κάποια από τα κεντρικά προάστια της Αττικής. Μην ξεχνάμε ότι η πλατεία Συντάγματος (κέντρο της Αθήνας) βρίσκεται σε υψόμετρο 100 μέτρων και επομένως θα είναι πια οριακό αν θα χιονίζει κατά περιόδους μέχρι εκεί σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Δευτέρα χαράματα (00:00 - 06:00): Αναμένονται κατά διαστήματα χιονόνερο σε αρκετές πεδινές ή παραθαλάσσιες περιοχές του νομού Αττικής και χιονοπτώσεις περίπου από τα 100-150 μέτρα. Σε αυτό το χρονικό διάστημα εκτιμώ ότι είναι περισσότερο πιθανό να επηρεαστεί από κατά περιόδους χιονοπτώσεις και το κέντρο της πόλης της Αθήνας.

Δευτέρα πρωί (06:00 - 11:00): Αναμένονται κατά διαστήματα χιονόνερο σε αρκετές πεδινές ή παραθαλάσσιες περιοχές του νομού Αττικής και χιονοπτώσεις περίπου από τα 100-150 μέτρα. Σε αυτό το χρονικό διάστημα εκτιμώ ότι είναι περισσότερο πιθανό να επηρεαστεί κατά περιόδους από χιονοπτώσεις και το κέντρο της πόλης της Αθήνας.

Δευτέρα μεσημέρι (11:00 - 16:00): Αναμένονται κατά διαστήματα λίγες νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν και θα δίνουν χιονόνερο σε αρκετές πεδινές ή παραθαλάσσιες περιοχές του νομού Αττικής και αντίστοιχες χιονοπτώσεις περίπου από τα 100-150 μέτρα.

Δευτέρα απόγευμα (16:00 - 19:00): Αναμένονται κατά διαστήματα λίγες νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν και θα δίνουν χιονόνερο σε αρκετές πεδινές ή παραθαλάσσιες περιοχές του νομού Αττικής και αντίστοιχες χιονοπτώσεις περίπου από τα 100-150 μέτρα.

Δευτέρα βράδυ (19:00 - 23:00): Αναμένεται κατά διαστήματα χιονόνερο σε αρκετές πεδινές ή παραθαλάσσιες περιοχές του νομού Αττικής και αντίστοιχες χιονοπτώσεις περίπου από τα 100 περίπου μέτρα.

Δευτέρα μεσάνυχτα (23:00 - 00:00): Αναμένεται κατά διαστήματα χιονόνερο σε αρκετές πεδινές ή παραθαλάσσιες περιοχές του νομού Αττικής και αντίστοιχες χιονοπτώσεις περίπου από τα 100 περίπου μέτρα.

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση του κ. Καλλιάνου:

Tags:
χιόνια, Αττική, Αθήνα, χιονοπτώσεις, κακοκαιρία Μήδεια, ο καιρός αύριο, καιρός σήμερα, καιρός, Γιάννης Καλλιάνος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK