13:02 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενώ απηύθυνε έκκληση για την ανάγκη εμβολιασμού.

Ως απογοητευτική περιέγραψε την εικόνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας ο αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος παράλληλα απηύθυνε έκκληση για τον εμβολιασμό εναντίον της γρίπης.

Μεταξύ άλλων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», έκανε λόγο για βασικές ελλείψεις, για απουσία προϋπολογισμών, για μη λειτουργία του γραφείου κίνησης στα Επείγοντα και για υποστελέχωση των παθολογικών κλινικών.

Δεν παρέλειψε δε, να κατηγορήσει την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας για το γεγονός ότι «άφησε το ΕΣΥ στο έλεος του Θεού».

Όσον αφορά τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ, παραδέχθηκε ότι ο στόλος των ασθενοφόρων είναι μικρότερος κατά 86 οχήματα σε σχέση με τις ανάγκες της χώρας.

Την ίδια ώρα, ο κ. Κικίλιας έθεσε ως άμεση προτεραιότητα την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και την προμήθεια επιπλέον κρεβατιών.

Ειδική μνεία έκανε και στην ανάγκη εμβολιασμού κατά της γρίπης εν όψει του χειμώνα, σημειώνοντας πάντως, ότι «ο εμβολιασμός είναι προαίρεση και όχι υποχρέωση».

Σχετικά:

Ο Κικίλιας προχωράει σε αγωγή κατά του «Μακελειού» και του Στέφανου Χίου
Γιατί θα κάνει σπιρομέτρηση ο Κικίλιας στη ΔΕΘ
Tags:
εμβόλια, εμβόλιο, Υπουργείο Υγείας, σύστημα υγείας, δημόσια υγεία, Υγεία, υγεία, εμβολιασμός, Βασίλης Κικίλιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK