00:18 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σε ρύθμιση για αναδρομικές συντάξεις που έλαβαν τα προηγούμενα χρόνια χιλιάδες συνταξιούχοι χωρίς να τις δηλώσουν.

Σε αναζήτηση λύσης του προβλήματος που έχει προκύψει για τους συνταξιούχους που είχαν λάβει τα προηγούμενα χρόνια αναδρομικά συντάξεις, χωρίς να τις δηλώσουν, βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών.

Αρμόδιες πηγές που επικαλείται το ΑΜΠΕ, αναφέρουν ότι στόχος είναι η δίκαιη και λογική επίλυση του προβλήματος που αφορά δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους, καθώς το κράτος είναι υπεύθυνο για τη μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της σύνταξής τους ή για άλλες παραλείψεις που αφορούν στην υπόθεση.

Πρόσφατα οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι έλαβαν εκκαθαριστικά από την ΑΑΔΕ προκειμένου να καταβάλλουν φόρο για τα εισοδήματα αυτά από συντάξεις που δεν δηλώθηκαν στην εφορία όταν εισπράχθηκαν.

Πρόκειται κυρίως για ποσά που εισέπραξαν οι συνταξιούχοι από το 2013 και μετά, τα οποία αφορούν συντάξεις που δεν είχαν απονεμηθεί προγενέστερα χρόνια από το έτος αυτό.

Στη ρύθμιση θα προβλέπεται, σύμφωνα με πληροφορίες, έκπτωση για τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις που αναλογούν στη διάρκεια των ετών για τα οποία δεν δηλώθηκαν τα σχετικά ποσά.

Tags:
Υπουργείο Οικονομικών, αναδρομικά, Συνταξιούχοι, Συντάξεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK