10:33 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τα οχήματα χωρίς ασφάλιση εκτιμάται ότι ανέρχονται σε περίπου 700.000 και σύμφωνα με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών συνιστούν δημόσιο κινδυνο.

Για αύξηση των ανασφάλιστων αυτοκινήτων που συνεχίζουν να κυκλοφορούν στους δρόμους συνιστώντας δημόσιο κίνδυνο κάνει λόγο το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, τα οχήματα χωρίς ασφάλιση εκτιμάται ότι ανέρχονται σε περίπου 700.000 και καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα για την αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος με τις ολέθριες συνέπειες.

Σημειώνει ότι μετά από επανειλημμένες κρούσεις στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες το Επιμελητήριο συνέβαλε στην εφαρμογή του νόμου για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων.

Ωστόσο, αν και είχαν μειωθεί στις περίπου 250.000 πλέον τα μέτρα δεν φαίνεται να επαρκούν κάτι που φαίνεται, όπως υποστηρίζει το Επιμελητήριο, από την εκ νέου αύξηση του αριθμού τους.

«Το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο εμφανίζει αδυναμία η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί εφόσον υπάρξει βούληση και η αναγκαία παρέμβαση είναι αυτή που θα επιτρέπει στο κράτος να εντοπίζει ακαριαία το όχημα που δεν έχει ασφάλιση» όπως υπογραμμίζεται.

Υπογραμμίζει τη σημασία της υποδομής που έχει δημιουργηθεί με την οργάνωση της βάσης δεδομένων, την ηλεκτρονική καταγραφή οχημάτων και το ξεκαθάρισμα αρχείων διαφόρων υπηρεσιών καθώς και τη δικτύωση των συστημάτων καταγραφής αδειών κυκλοφορίας και ασφαλισμένων οχημάτων.

«Συνεπώς μπορούν να γίνουν επιπλέον ρυθμίσεις» καταλήγει το επιμελητήριο.
Tags:
Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ανασφάλιστα οχήματα, αυτοκίνητα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK