10:24 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2412)
0 0 0
Βρείτε μας

Αιτήσεις έως τις 31 Μαρτίου θα πρέπει να κάνουν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι που έχουν πληγεί από τα μέτρα για τον κορονοϊό. Πότε καταβάλλεται το δώρο του Πάσχα για στις εταιρείες που λειτουργούν κανονικά.

Οι αιτήσεις για τις έκτακτες ενισχύσεις των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού θα πρέπει να έχουν γίνει έως τις 31 Μαρτίου, όπως υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι μετά τις αιτήσεις θα γίνει διασταύρωση στοιχείων και οι πληρωμές των ποσών που αντιστοιχούν σε όλο αυτό τον πληθυσμό θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου

Ερωτηθείς για το δώρο Πάσχα σε σχέση με τις εταιρίες που δεν έχουν πληγεί αλλά λειτουργούν κανονικά, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε κατηγορηματικά ότι θα πρέπει να το δώσουν στους εργαζόμενους κανονικά.

«Για παράδειγμα τα σούπερ μάρκετ θα καταβάλλουν το δώρο κανονικά και υποχρεωτικά με βάση το νόμο», τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Σταϊκούρας: Το δώρο Πάσχα μπορεί να καταβληθεί μεταγενέστερα

Οι δηλώσεις του κ. Βρούτση για το δώρο του Πάσχα έρχονται μετά τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών την Παρασκευή:

«Λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες, δίνουμε τη δυνατότητα στους εργοδότες η καταβολή να πραγματοποιηθεί μεταγενέστερα χωρίς κυρώσεις ώστε να ανακουφίσουμε τις επιχειρήσεις από τις δυσμενείς συνέπειες και να πετύχουμε δίκαιη διασπορά στο σύνολο της οικονομίας», εξήγησε ο κ. Σταϊκούρας.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι το δώρο Πάσχα θα λάβουν φέτος και 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ και γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2412)
Tags:
COVID-19, οικονομική ενίσχυση, Μέτρα, κορονοϊός, επιχειρήσεις, δώρο Πάσχα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK