03:54 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1774)
0 0 0
Βρείτε μας

Σαφείς κατευθύνσεις για το Δώρο Πάσχα έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ξεκαθαρίζοντας πότε θα δοθεί.

Το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί από όλες τις επιχειρήσεις προς όλους τους εργαζόμενους, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο των ανακοινώσεων των πρόσθετων μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων απέναντι στο πλήγμα του κορονοϊού.

«Το δώρο Πάσχα θα δοθεί από όλες τις επιχειρήσεις προς όλους του εργαζομένους» διεμήνυσε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, οι επιχειρήσεις που δεν καλύπτονται από τις μέχρι σήμερα προβλέψεις της πολιτείας υποχρεούνται να το καταβάλλουν στις προθεσμίες που ορίζει ο νόμος το δώρο Πάσχα.

Αν η εργασία τίθεται σε προσωρινή αναστολή, το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό στο διάστημα που αναλογεί στο χρονικό διάστημα αναστολής της εργασιακής σχέσης.

Επίσης, 108.000 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας, στο ΕΚΑΒ, τον ΕΟΔΥ, τη γενική γραμματέα πολιτικής προστασίας θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση έως 10 Απριλίου.

Όπως τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης: «Το δώρο Πάσχα θα είναι μειωμένο κατά το μέρος που δεν είναι δεδουλευμένο. Ωστόσο το τμήμα που δεν θα καταβάλουν οι εργοδότες θα καταβληθεί στο ακέραιο από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Όπως ανέφερε ο κ. Βρούτσης, οι επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους ή είναι πληττόμενες βάσει του ΚΑΔ τους παρέχεται η δυνατότητα καταβολής του δώρου Πάσχα έως το καλοκαίρι. Σε όλες τις άλλες επιχειρήσεις ισχύει η καταβολή στις προβλεπόμενες από τον νόμο ημερομηνίες.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, με τις σημερινές ανακοινώσεις ολοκληρώνεται ένα συγκροτημένο πακέτο μέτρων, ενώ κοινός παρονομαστής είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1774)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, εργαζόμενοι, επιχειρήσεις, Μέτρα, δώρο Πάσχα, Χρήστος Σταϊκούρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK