10:36 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας (55)
0 0 0
Βρείτε μας

«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση για λόγους εθνικής και ιδεολογικής συνείδησης να μην μπορούμε να συναινέσουμε στην πρόταση της ΝΔ, διότι θα αυτοαναιρεθούμε και θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες των Ελλήνων που μας ψήφισαν» ανέφερε η Ελληνική Λύση για την πρόταση να είναι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου η επόμενη Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Την πρόθεσή της να μην ψηφίσει υπέρ της πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη να είναι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου η επόμενη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έκανε γνωστή η Ελληνική Λύση.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος είχε ήδη δηλώσει ότι η κ. Σακελλαροπούλου δεν είναι διεθνώς αναγνωρισμένο πρόσωπο.

Σε ανακοίνωσή της μετά από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας, η Ελληνική Λύση έκανε λόγο για «“αριστεροφοβική” πρόταση της Νέας Δημοκρατίας», τονίζοντας πως αναγκάζεται να αρνηθεί την πρόταση της ΝΔ, λόγω των «”πεπραγμένων” της κας Σακελλαροπούλου αλλά και άλλων προαπαιτουμένων που δεν υφίστανται». 

Μεταξύ άλλων η Ελληνική Λύση ανέφερε πως παραβιάζεται η αρχή της διάκρισης των εξουσιών και «διαπλέκεται» η πολιτική με τη δικαιοσύνη.

Παράλληλα, τόνισε πως «για πρώτη φορά ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας δεν θα μπορεί να επισκεφτεί το Άγιον Όρος, με ό,τι αυτό σημαίνει».

Της καταλόγισε, δε, ότι το 2001 τάχθηκε υπέρ της απαγόρευσης της υποχρεωτικής αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, ενώ τον Φεβρουάριο του 2013 συμφώνησε στην απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς.

Παράλληλα, η Ελληνική Λύση καταλόγισε στην κ. Σακελλαροπούλου ότι το 2018 απέρριψε ως Πρόεδρος του ΣτΕ προσφυγές συλλόγων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ την ίδια χρονιά «αποφάσισε ότι είναι νόμιμη και αναγκαία η ένταξη των “προσφυγόπουλων” στα σχολεία».

«Αξιοσέβαστη η κ. Σακελλαροπούλου, τιμούμε το πρόσωπό της, αλλά εκτιμούμε ότι στην παρούσα χρονική συγκυρία “χρησιμοποιήθηκε” από τη Νέα Δημοκρατία για αλλαγή ατζέντας (λαθρομεταναστευτικό, ελληνοτουρκικά) και κυρίως λόγω του συνδρόμου κατωτερότητας από την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς τα τελευταία εβδομήντα χρόνια» πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, επεσήμανε πως είναι στη δυσάρεστη θέση «κρίνοντας από τα “πεπραγμένα” της κατά το παρελθόν, για λόγους εθνικής και ιδεολογικής συνείδησης να μην μπορούμε να συναινέσουμε στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, διότι θα αυτοαναιρεθούμε και θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες των Ελλήνων που μας ψήφισαν».

«Η κ. Σακελλαροπούλου θα ήταν εξαιρετική επιλογή ως υπηρεσιακή υπουργός Δικαιοσύνης» συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τη Μάγδα Φύσσα προτείνει το ΜέΡΑ25 για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Θέμα:
Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας (55)
Tags:
προεδρική εκλογή, ΠΤΔ, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Κυριάκος Βελόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK