19:23 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το νέο ασφαλιστικό επιβαρύνει το 90% από τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ήδη συνταξιούχους, σύμφωνα με την τομεάρχη Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε η κυρία Αχτσιόγλου σε σχετική δήλωσή της, η κυβέρνηση προσπαθεί να θολώσει την πραγματικότητα με επικοινωνιακό θόρυβο, καλλιεργώντας ψεύτικες προσδοκίες σε συνταξιούχους και ασφαλισμένους.

Όπως αναφέρει η κυρία Αχτσιόγλου, με το νέο ασφαλιστικό θα δοθούν το 2020 λιγότερα χρήματα στους συνταξιούχους απ’ όσα το 2019. Ενώ σύμφωνα με την τομεάρχη Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, τμήμα από αυτό το μικρότερο ποσό θα δοθεί ως αύξηση στους λίγους που ανήκουν στα ανώτερα συνταξιοδοτικά κλιμάκια, αλλά όχι και στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Έφη Αχτσιόγλου: Η 13η σύνταξη καταργείται

Όπως ανέφερε η κυρία Αχτσιόγλου, καταργείται η 13η σύνταξη, με το εισόδημα που αφαιρείται να ισούται με μια σύνταξη για τους συνταξιούχους με χαμηλές συντάξεις, ετησίως.

Για τις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών, η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι το 90% των ελευθέρων επαγγελματιών θα καταβάλλει αυξημένες κατά 20% εισφορές, ενώ παράλληλα καθιερώνεται ένα σύστημα κλάσεων εντελώς άδικο.

Με το σύστημα των κλάσεων, σύμφωνα με την τομεάρχη Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, ένας ελεύθερος επαγγελματίας με ετήσιο εισόδημα 7 χιλ. ευρώ θα πληρώνει ίδιες εισφορές με έναν ελεύθερο επαγγελματία που εισπράττει 70 χιλ. ευρώ το χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μητσοτάκης: Χωρίς ακύρωση συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης δεν μπορούμε να ψάχνουμε πολιτική λύση

Η Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε διαζύγιο: «Είμαι σε ένα μεταβατικό στάδιο»

Tags:
ΣΥΡΙΖΑ, ελεύθεροι επαγγελματίες, Συνταξιούχοι, ασφαλιστικές εισφορές, εισφορές, Έφη Αχτσιόγλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK