06:46 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το όνομα του κόμματος, καθώς η στάση των βουλευτών στην ψηφοφορία για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ, ετέθησαν στο επίκεντρο της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μείζον ζήτημα αποτελεί στον ΣΥΡΙΖΑ το νέο όνομα της παράταξης, κάτι το οποίο αναμένεται να συζητηθεί διεξοδικά στην πορεία προς το Συνέδριο, τον προσεχή Μάιο.

Κατά τη διάρκεια της σμηερινής (σ.σ. Τετάρτη) συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ εξέτασαν όλες οι πιθανές επιλογές. Μάλιστα, έθεσαν και το ζήτημα της πιθανής διενέργειας εσωκομματικού δημοψηφίσματος για τον καθορισμό του επόμενου ονόματος.

Οι τελικές αποφάσεις, βέβαια, αναμένεται να ληφθούν στην Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει στις 8 και 9 Φεβρουαρίου.

Την ίδια ώρα, η Πολιτική Γραμματεία έλαβε την απόφαση διεξαγωγής θεματικών προσυνεδριακών συνεδριάσεων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Παράλληλα, εντός του Φεβρουαρίου, θα διεξαχθεί κεντρική πολιτική εκδήλωση στην Αθήνα, με ομιλητή τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Όσον αφορά την εκλογή των συνέδρων, η σχετική διαδικασία θα λάβει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου.

«Παρών» του ΣΥΡΙΖΑ στην αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ

Σχετικά με την επικαιρότητα, η Πολιτική Γραμματεία επιβεβαίωσε τη στάση του κόμματος εν όψει της αυριανής ψηφοφορίας στη Βουλή για την αμυντική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συγκεκριμένα, ξεκαθάρισαν ότι θα ψηφίσουν «παρών», ενώ δεν αποκλείεται στο βήμα της Βουλής να βρεθεί και ο κ. Τσίπρας.

Άλλωστε, η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του «παγώματος» της συμφωνίας, έως ότου οι ΗΠΑ «ρητά, κατηγορηματικά και δεσμευτικά στηρίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και την ευρύτερη στρατηγική ειρήνης».

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία Αθήνας – Ουάσιγκτον υπεγράφη τον περασμένο Οκτώβριο στην ελληνική πρωτεύουσα, παρά τις αντιδράσεις για το περιεχόμενό της.

Μεταξύ άλλων, προβλέπει τη χρήση ελληνικών στρατιωτικών βάσεων από τις αμερικανικές δυνάμεις, από το οποίο – σύμφωνα με διάφορους αναλυτές -  η Ελλάδα δεν θα έχει κανένα απολύτως όφελος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην Αθήνα ο Πομπέο: «Έρχεται μια αντισυνταγματική συμφωνία για την Ελλάδα»

Tags:
Αλέξης Τσίπρας, αμυντική συνεργασία, άμυνα, ΗΠΑ, συνέδριο, Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK