02:24 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μάρκου, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, αναφέρθηκε στον «Τοξοβόλο του Συντάγματος», επισημαίνοντας «σιγά τον εγκληματία».

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τηλεοπτική αναφορά του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μάρκου, ο οποίος δήλωσε με νόημα «σιγά τον εγκληματία τον τοξοβόλο».

Η παραπάνω αναφορά επήλθε, κατά τη διάρκεια της προσπάθειας του κ. Μάρκου να ασκήσει κριτική στον υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδης.

«Πηγαίνεις σε ένα πάνελ να κάνεις μια σοβαρή κουβέντα και ακούς καθηγητή πανεπιστημίου και βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ να λέει για τον "τοξοβόλο" σιγά τον εγκληματία! Ε μετά από αυτό καταλαβαίνεις, άλλη μια φορά, την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ στο εγκληματία και την τρομοκρατία» σχολίασε ο Σάκης Ιωαννίδης, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Σήμερα, μάλιστα, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εντόπισε «γιάφκα», η οποία φέρεται να συνδέεται με τον 32χρονο κατηγορούμενο.

Ποιος είναι ο «Τοξοβόλος»

Ο «Τοξοβόλος» του Συντάγματος έγινε γνωστός τον Φεβρουάριο του 2011, όταν κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην Πλατεία Συντάγματος έβγαλε τόξο και το έστρεψε προς τους άνδρες των ΜΑΤ.

Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται να εκτόξευσε βέλη και προς το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, με αποτέλεσμα – λίγο αργότερα - να συλληφθεί από την αστυνομία.

Ο «Τοξοβόλος» φέρεται να είχε εμπλοκή και στη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, τον Φεβρουάριο του 2013, όπου είχε συλληφθεί και ο Νίκος Ρουμανός, παιδικό φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Τόσο ο «Τοξοβόλος» όσο και ο Νίκος Ρωμανός είχαν κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».  

Το 2015, παράλληλα, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών για ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς, στην περιοχή της Πεύκης. Τον Ιούνιο του 2019, ωστόσο, και ενώ βρισκόταν στις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας, κατάφερε να αποδράσει και έκτοτε αναζητούταν.

Tags:
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Ελληνική Αστυνομία, εγκληματίας, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, Αντιτρομοκρατική, τρομοκρατία, τρομοκράτες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK