14:18 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Πόλεμος» ανακοινώσεων ξέσπασε την Τρίτη μεταξύ του πρώην υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του διαδόχου του, Χρήστου Σταϊκούρα.

Διαστρέβλωση των λεγομένων του καταλόγισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στον προκάτοχό του Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος από την πλευρά του κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ανοίγει τον δρόμο για εκτεταμένους πλειστηριασμούς.

Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση ανοίγει τον δρόμο για εκτεταμένους πλειστηριασμούς

Σε δήλωσή του, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε πως «όταν ο κ. Σταϊκούρας λέει ότι "το μάρμαρο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το πλήρωσαν οι τράπεζες," ο κόσμος καταλαβαίνει τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης».

«Ο κ. Σταϊκούρας, προκειμένου να δικαιολογήσει ότι η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για εκτεταμένους πλειστηριασμούς, αφού αφήνει χωρίς προστασία την πρώτη κατοικία, μας ενημέρωσε σήμερα ότι το μάρμαρο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το πλήρωσαν οι τράπεζες, οι οποίες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί τρεις φορές σε δέκα χρόνια από τον ελληνικό λαό» πρόσθεσε.

«Οι τράπεζες και όχι οι εργαζόμενοι που είδαν περικοπές ως και 50% στους μισθούς τους ή απολύθηκαν από τις δουλειές τους. Οι τράπεζες και όχι οι συνταξιούχοι που είδαν τις συντάξεις τους να κόβονται στο μισό και να μην έχουν πρόσβαση σε φάρμακα. Οι τράπεζες και όχι οι χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο γιατί δε μπορούσαν να αντεπεξέλθουν. Οι τράπεζες και όχι τα δημόσια νοσοκομεία και σχολεία που έμειναν χωρίς γιατρούς και δασκάλους» συνέχισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και συμπλήρωσε πως «από κάτι τέτοια καταλαβαίνει ο κόσμος τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης».

Σταϊκούρας για Τσακαλώτο: Επιδίδεται μετά μανίας σε κοπτοραπτική

Από την πλευρά του ο κ. Σταϊκούρας κατηγόρησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι «συνηθίζει, όταν αναφέρεται σε δημόσιες δηλώσεις μου, να επιδίδεται μετά μανίας σε κοπτοραπτική».

Κατά τον κ. Σταϊκούρα, ο κ. Τσακαλώτος «αυτήν την κοπτοραπτική επιχειρεί και με τον σχολιασμό σημερινής συνέντευξής μου. Υποστηρίζει πως δήλωσα ότι “το μάρμαρο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το πλήρωσαν οι τράπεζες”. Η ακριβής δήλωσή μου είναι: “...ότι οι Τράπεζες φέρουν ευθύνη οι ίδιες, αλλά έχουν πληρώσει και το μάρμαρο της κρίσης της χώρας”. Με τη συρρίκνωση των καταθέσεων, ειδικά το 1ο εξάμηνο του 2015. Και συνέχισα: “Ταυτόχρονα όμως οι Τράπεζες είχαν οι ίδιες κάνει πολλά σφάλματα, γιατί κυρίως στην πιστωτική επέκταση, στα καταναλωτικά δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες, είχαν πολύ υψηλά επιτόκια, με αποτέλεσμα εκεί να υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα. Και χωρίς να υπάρχει αξιολόγηση των φακέλων”».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Τσακαλώτος επιχειρεί να διαστρεβλώσει τη θέση της κυβέρνησης για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, με τον κ. Σταϊκούρα να προσθέτει: «Του θυμίζω σχετική δήλωση που είχε κάνει ως υπουργός Οικονομικών: “οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι σημαντικοί, όχι μόνο για να έχουμε καλές τράπεζες αλλά και για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους”».

Καταλήγοντας, ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι «δυστυχώς, για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσακαλώτος δεν στέκεται στο ύψος των αναγκών της εθνικής οικονομίας και της χώρας. Πλέον, οι πολίτες έχουν κατανοήσει τον ιδεολογικό και πολιτικό "ανεμοστρόβιλο" εντός του οποίου ίπταται ο κ. Τσακαλώτος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κόντρα Τσακαλώτου – Σκυλακάκη με φόντο… το ρεμπέτικο

Tags:
Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, αξιωματική αντιπολίτευση, αντιπολίτευση, Κυβέρνηση, τράπεζες, πλειστηριασμοί, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Χρήστος Σταϊκούρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK