09:30 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 απαντά στον απολογισμό του ΣΥΡΙΖΑ και την αυτοκριτική του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για ταύτιση με το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου.

Σε μακροσκελή απάντηση στις επικρίσεις που διατυπώνονται εναντίον του στο κείμενο αποτίμησης και αυτοκριτικής του ΣΥΡΙΖΑ δίνει ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Όπως σημειώνει αν έπρεπε να συνοψιστεί το νόημα του πρόσφατου «Απολογισμού» του ΣΥΡΙΖΑ, οι ακόλουθες τρεις φράσεις θα αρκούσαν:

«Το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου είχε, τελικά, δίκιο. Αν ο Γιώργος Παπανδρέου είχε κάνει δημοψήφισμα ή εκλογές λίγο πριν το Καστελλόριζο, το ΠΑΣΟΚ θα νομιμοποιείτο έως σήμερα ως ο βασικός κορμός της προοδευτικής παράταξης. Η ρήξη θα έφερνε την καταστροφή της χώρας και, συνεπώς, όσοι την πρέσβευαν είτε έτρεφαν αυταπάτες (ηγεσία ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο εξάμηνο του 2015) είτε ήταν επικίνδυνοι, εκουσίως ή ακουσίως (π.χ. Βαρουφάκης, Σακοράφα, Αριστερή Πλατφόρμα)».

Κάνει αντιπαράθεση του κειμένου του ΣΥΡΙΖΑ με θέσεις του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ και με βάση την φράση του κειμένου ότι «δεν δικαιούμαστε να μην αποδώσουμε ιδιάζουσα ευθύνη στον τότε Υπουργό Οικονομικών», ο κ. Βαρουφάκης απαντά:

«Μετά χαράς να μου αποδώσουν ευθύνες δεδομένου ότι ο Υπουργός Οικονομικών πάντα σηκώνει τεράστιες ευθύνες, πόσο μάλιστα σε περίοδο σύγκρουσης με μια σιδηρόφρακτη τρόικα».

Στη συνέχεια διερωτάται για το ποιες ευθύνες του αποδίδουν:

«"Υπερεπένδυση στην επικοινωνία έναντι μιας σχολαστικά επεξεργασμένης διαπραγματευτικής τακτικής". Με αυτή τη φράση προσπαθούν να δημιουργήσουν-διαχύσουν την εντύπωση, ακριβώς όπως έκανε η τρόικα εκείνους τους 5 μήνες, ότι δεν είχα «σχολαστικά επεξεργασμένη διαπραγματευτική τακτική» και επιδιδόμουν στο lifestyle. Το ενδιαφέρον ερώτημα είναι: Γιατί αρνούνται οι συγγραφείς του «Απολογισμού» την ύπαρξη της «σχολαστικά επεξεργασμένης διαπραγματευτικής τακτικής» την οποία παρουσίαζα από το 2012 στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και, λόγω της οποίας, ο Αλέξης Τσίπρας με τίμησε με την προσφορά του Υπουργείου Οικονομικών τον Νοέμβρη του 2014; Η μόνη εξήγηση είναι ότι δεν θέλουν να απολογηθούν για το ότι την εγκατέλειψαν ώστε να παραδοθούν στην τρόικα».
Tags:
Γιώργος Παπανδρέου, ΠΑΣΟΚ, Οικονομική κρίση, ΣΥΡΙΖΑ, Γιάνης Βαρουφάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK