16:35 29 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, επέστρεψε ως απαράδεκτο τον φάκελο με τις ηχογραφήσεις του Eurogroup, τον οποίο κατέθεσε στη Βουλή ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Τη δημοσιοποίηση των ηχογραφήσεων του Eurogroup προανήγγειλε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε αναρτήσεις του στο Twitter, επεσήμανε πως είναι αξιοσημείωτο «πώς οι ολιγαρχικές κυβερνήσεις φοβούνται τη διαφάνεια» και επεσήμανε πως ο πρόεδρος της Βουλής επέστρεψε «πανικόβλητος» τις ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων του Eurogroup από το 2015.

​Σημείωσε, δε, κανείς δεν δικαιούται να κρατήσει τους πολίτες στο σκοτάδι και επεσήμανε ότι «η αλήθεια για τα Eurogroup του 2015 πανικοβάλλει την τρόικα εσωτερικού επειδή είναι επίκαιρη και χρήσιμη», προαναγγέλλοντας πως το ΜέρΡΑ25 «επιλέγει το φως της διαφάνειας κόντρα στο σκοτάδι της προπαγάνδας».

​Ο κ. Βαρουφάκης δημοσιοποίησε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του, στην οποία αναφέρεται – σε ό,τι αφορά τις ηχογραφήσεις – πως «μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα έχουμε δώσει πρόσβαση σε όλες και όλους».

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 επεσήμανε πως έδωσε μια ευκαιρία στους επικριτές του είτε να επιβεβαιωθούν είτε να σιωπήσουν, καταθέτοντας στα πρακτικά της Βουλής στικάκι με τις ηχογραφήσεις όλων των Eurogroup που διαθέτει.

«Η αντίδραση της κυβέρνησης, μέσω της προέδρου της Βουλής, καταδεικνύει τον πανικό τους. Καθώς ψυχανεμίζονται ότι η αλήθεια για εκείνα τα Eurogroup ήταν η ακριβώς αντίθετη της προπαγάνδας τους, δεν αντέχουν ούτε οι ίδιοι να ακούσουν τι πραγματικά διαδραματίστηκε εκεί» συμπλήρωσε.

Επεσήμανε, δε, ότι ο πρόεδρος της Βουλής «αρνήθηκε την διακριτική ευχέρεια που του προσέφερα να επιλέξει εκείνος τον τρόπο με τον οποίο οι βουλευτές, αρχικά, και οι πολίτες, σε δεύτερο χρόνο, θα αποκτούσαν πρόσβαση στις κρίσιμες εκείνες συνεδριάσεις που επηρέασαν τόσο βάναυσα τις ζωές τους».

«Καθώς κανείς δεν δικαιούται να κρατήσει τη Βουλή και τους πολίτες στο σκοτάδι, το ΜέΡΑ25 αναλαμβάνει το έργο αυτό. Μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα έχουμε δώσει πρόσβαση σε όλες και όλους» επεσήμανε.

Το «όχι» του Τασούλα

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, επέστρεψε ως απαράδεκτο τον φάκελο με τις ηχογραφήσεις του Eurogroup, τον οποίο κατέθεσε στη Βουλή ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Από το βήμα της Βουλής, ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι κατέθεσε στα πρακτικά όλες τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του Eurogroup.

Ανέγνωσε δε, απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία οι ηχογραφήσεις είναι νόμιμες, καθώς δεν εμπίπτουν στο πλαίσιο της ιδιωτικής σφαίρας. 

«Με το να καταθέσω τις ηχογραφημένες συνομιλίες, θα σας στερήσουμε το δικαίωμα να ψευδολογείτε για το έγινε στο Eurogroup που ήθελε να εξευτελίσει την Ελλάδα» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Τασούλας επεσήμανε πως «όταν κάποιος επιθυμεί να δημοσιεύσει κρυφές συνομιλίες κορυφαίων ευρωπαϊκών οργάνων, θα πρέπει να αναλαμβάνει και την ευθύνη αυτή. Η Βουλή δεν πρόκειται να μετατραπεί σε αχθοφόρο του κ. Βαρουφάκη».

Σε σχόλιό τους κύκλοι του ΚΙΝΑΛ ανέφεραν πως «εάν ο κ. Βαρουφάκης επιθυμεί να δώσει στη δημοσιότητα τις υποκλοπές που έκανε στο Eurogroup, να το πράξει με δική του ευθύνη και να μην προσπαθεί να μετατρέψει τη Βουλή σε πλυντήριο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χαμός στη Βουλή: Μητσοτάκης και Τσίπρας «τσακώθηκαν» για τον... Βαρουφάκη

Tags:
Βουλή, Κώστας Τασούλας, Eurogroup, ηχογράφηση, Γιάνης Βαρουφάκης, ΜέΡΑ25
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK