ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, παρέπεμψε για την επόμενη εβδομάδα τις αποφάσεις για το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί στο προσεχές Συνέδριο.

Την επόμενη εβδομάδα, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ανασυγκρότησης, αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της διήμερης Κεντρικής Επιτροπής ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε αυτονόητο ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία «για να πάμε ένα βήμα παραπέρα» και κάλεσε την Κεντρική Επιτροπή να λάβει μια ξεκάθαρη απόφαση για την «προσθήκη στο όνομα», η οποία εκτίμησε ότι θα εγκριθεί «με πολύ μεγάλη πλειοψηφία» στην επόμενη Επιτροπή Ανασυγκρότησης, το προσεχές Σαββατοκύριακο.

​Υποστήριξε δε, ότι η συζήτηση για το όνομα θα πρέπει να λάβει υπόψη τον κόσμο που ψηφίζει και αγαπά τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Πιστεύω ότι σήμερα πρέπει να πάρουμε μια ξεκάθαρη απόφαση ότι θα υπάρξει προσθήκη δίπλα στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ. Και στην επόμενη Επιτροπή Ανασυγκρότησης, θέλω να πιστεύω με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, θα αποφασίσουμε την πρόταση για τη προσθήκη στην ονομασία, η οποία θα επικυρωθεί στο επερχόμενο Συνέδριο» την άνοιξη.

Όσον αφορά τον απολογισμό της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 έως το 2019, ο κ. Τσίπρας προσέδωσε ιδιαίτερη μνεία στη «σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές», αλλά και στην κυβερνητική θητεία από το 2015 έως τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι πρώτη φορά στην Ελλάδα κόμμα που κυβέρνησε έχει την «πολιτική γενναιότητα» να αποτιμήσει τη δική του διακυβέρνηση και μάλιστα, «με αυστηρή αυτοκριτική διάθεση».

«Να τονίσει τις επιτυχίες, τις νίκες, τις ορθές επιλογές αλλά και να επισημάνει τις αστοχίες, τις αδυναμίες ακόμα και τις ενδεχόμενες παρεκκλίσεις από τον στρατηγικό προσανατολισμό».

Σημείωσε δε, ότι «ο απολογισμός δεν είναι ούτε ενδοσκόπηση, ούτε αυτομαστίγωμα, ούτε μελαγχολική αυτοκριτική», αλλά «έχει το βλέμμα στραμμένο στον κόσμο, την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τους αριστερούς, τους προοδευτικούς, τους δημοκράτες πολίτες που κουράστηκαν με την αυταρέσκεια, την αυτάρκεια, την αλαζονεία των παλιών πολιτικών δυνάμεων».

​Επέκρινε, μάλιστα, τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις ότι «αποσιώπησαν» σκόπιμα τις δικές τους περιόδους διακυβέρνησης, «επενδύοντας στη λήθη, γιατί στόχος τους είναι η επιστροφή στην εξουσία για να ξανακάνουν τα ίδια λάθη».

«Έτσι δεν είδατε και δεν πρόκειται να δείτε ποτέ συλλογικές αποτιμήσεις της διακυβέρνησης Σημίτη, Καραμανλή, Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά, ούτε θα δείτε για τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη, γιατί από ό,τι φαίνεται πολύ πιο σύντομα από όσο φανταζόμασταν αρχικά, θα έρθει η ώρα της».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, οι οποίες ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου, αναμένεται να ολοκληρωθούν έως αύριο, Κυριακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Βαρουφάκης κατέθεσε στη Βουλή τις ηχογραφήσεις του Eurogroup του 2015 - Το «όχι» του Τασούλα

Χαμός στη Βουλή: Μητσοτάκης και Τσίπρας «τσακώθηκαν» για τον... Βαρουφάκη

Tags:
πρόεδρος, όνομα, συνέδριο, ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK