20:35 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ζωντανά στις ερωτήσεις των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που διατυπώθηκαν μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα του iSYRIZA.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στα 20 ερωτήματα των μελών του iSYRIZA, ξεκαθάρισε πως στην επόμενη διακυβέρνηση του κόμματος, η 13η σύνταξη θα δοθεί κανονικά σε όλους τους δικαιούχους, ακόμη και σε αυτούς που δεν θεωρούνται χαμηλοσυνταξιούχοι.

Στη συνέχεια, στο ερώτημα μέλους του iSYRIZA για το «πότε θα καταφέρουμε να πάρουμε την εξουσία», ο κ. Τσίπρας απάντησε πως «φάγαμε πολύ ξύλο χθες γιατί είπαμε μία αλήθεια», επανερχόμενος με αυτόν τον τρόπο στο θέμα που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα πρέπει στη δεύτερη φορά Αριστερά, το κόμμα να δει τι θα κάνει με τους αρμούς της εξουσίας.

Η άποψή του αυτή ξεσήκωσε έντονη κριτική από την κυβέρνηση με τον Αλέξη Τσίπρα να σχολιάζει πως «δεν μας πειράζει που φάγαμε ξύλο γιατί η αλήθεια και καίει και μένει».

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Η Αριστερά δεν έρχεται για να εκδικηθεί. Όμως δεν ήμασταν αρκετά αποφασιστικοί γιατί το τρίπτυχο, κανόνες διαφάνειας, αξιοκρατία και λογοδοσία πρέπει να γίνει πράξη. Εμείς συναντήσαμε και παραλάβαμε ένα κομματικό κράτος , ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης διόρισε 15 διευθυντές εν μία νυκτί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Εμείς είπαμε ότι δεν θα προχωρήσουμε σε αλλαγές με την καλή μας την καρδιά για να μην μας κατηγορούν ότι αλλάζουμε. Είναι λάθος, αυτό πρέπει να είναι ένα μάθημα για εμάς γιατί όσοι έμειναν δεν είχαν μπει με αξιοκρατία. Εμείς δεν θέλουμε να βάλουμε τους δικούς μας αλλά τους άξιους».

Αντιφατική στάση από την κυβέρνηση της ΝΔ στην αντιμετώπιση της Τουρκίας

Για τα εθνικά και το ενδεχόμενο κλιμάκωσης από την πλευρά της Τουρκίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι: να επιστρέψει στο δόγμα της πολυδιάστατης και ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής κατά τρόπο που θα αξιοποιεί τις συμμαχίες της αλλά και την γεωστρατηγική της σχέση.

Ασκώντας ξανά κριτική είπε ότι «ο προβλέψιμος είναι προβλέψιμος και δεν τον υπολογίζουν. Είναι λάθος η πολιτική της κυβέρνησης. Στην αντιμετώπιση της Τουρκίας ακολουθούν μια αντιφατική στάση…Υπάρχει έλλειψη στρατηγικής και αδυναμία σθεναρής παρουσίας και υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χαμός στη Βουλή: Μητσοτάκης και Τσίπρας «τσακώθηκαν» για τον... Βαρουφάκη

Τσίπρας: Η ΝΔ πιστεύει στα μνημόνια - Κλασική συνταγή Θάτσερ οι αντιλήψεις Μητσοτάκη

Tags:
Τουρκία, Κυβέρνηση, ΝΔ, Αλέξης Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK