00:20 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Novartis (164)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Εισαγγελία Διαφθοράς χαρακτήρισε νόμιμα τα εντάλματα βίαιης προσαγωγής των δύο προστατευόμενων μαρτύρων, ενώ τόνισε ότι μπορούν να εξετάζονται με τη χρήση ηλεκτρονικών ή οπτικοακουστικών, μέσων προκειμένου να διασφαλιστούν οι όροι της προστασίας τους.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να καταθέσουν με ηλεκτρονικά μέσα οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis, κάνοντας λόγο για παράνομες μεθοδεύσεις ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.

Επίσης, επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» που αναφέρει ότι «κατά τη διάρκεια της ένορκης κατάθεσης του τον Ιανουάριο του 2019, ο τέως προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φαρμάκων και Φαρμακείων του υπουργείου Υγείας, Στ. Ευαγγελάτος, δήλωσε πως ο κ. Γεωργιάδης ήταν αυτός που καθόριζε τις τιμές των φαρμάκων» και επιτίθεται κατά του αντιπροέδρου της ΝΔ.

Όπως σχολιάζει η Αξιωματική Αντιπολίτευση «ο κ. Γεωργιάδης δεν μπορεί να κρύψει τον πανικό του: Στοχοποιεί τους προστατευόμενους μάρτυρες, στέλνει τους πολιτικούς του αντίπαλους σε ειδικά δικαστήρια και τους καταδικάζει σε ισόβια. Ο φόβος του για τις δικαστικές εκκρεμότητες ως προς το σκάνδαλο Novartis είναι πλέον πασιφανής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον καλεί να απαντήσει:

«Θα συνεχίσει να κρύβεται για τρίτη μέρα πίσω από τις αθλιότητες των υπουργών του; Υιοθετεί όσα λέει ο κ. Γεωργιαδης; Αν ναι, δεν έχει παρά να κάνει ό,τι δεν τόλμησε τον περασμένο Σεπτέμβρη. Αν όχι, δεν έχει παρά να τον αποδοκιμάσει δημόσια και να τον στείλει σπίτι του».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε δηκτικά μέσω Twitter την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Νωρίτερα ο εποπτεύων της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος είχε αναφέρει ότι τα εντάλματα βίαιης προσαγωγής των δύο προστατευόμενων μαρτύρων «Μάξιμου Σαράφη» και «Αικατερίνης Κελέση», είναι νόμιμα.

Σε έγγραφό του ανέφερε ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες σε κάθε στάδιο της έρευνας, μπορούν να εξετάζονται με τη χρήση ηλεκτρονικών ή οπτικοακουστικών, μέσων προκειμένου να διασφαλιστούν οι όροι της προστασίας τους».

Τόσο ο «Μάξιμος Σαράφης» όσο και η «Αικατερίνη Κελέση» δεν εμφανίστηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), προκειμένου να καταθέσουν ενώπιον των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής μετά την απόφαση να καταθέσουν αυτοπροσώπως και χωρίς «κουκούλες» ή άλλα μέσα απόκρυψης της πραγματικής τους ταυτότητας.

Θέμα:
Υπόθεση Novartis (164)
Tags:
Βουλή, μάρτυρας, ΣΥΡΙΖΑ, Εισαγγελία Διαφθοράς, Novartis
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK