12:16 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο ΣΥΡΙΖΑ, την Κυριακή (01/03), σε ανακοίνωσή του, επισήμανε ότι «το ΚΥΣΕΑ όφειλε σήμερα να επεξεργαστεί και να ανακοινώσει σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών» κριτικάροντας, έτσι, την απόφαση του Συμβουλίου.

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η Αντιπολίτευση, το βράδυ της Κυριακής (01/03), για τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ αναφορικά με το μεταναστευτικό, τονίζοντας πως το Συμβούλιο θα έπρεπε να ανακοινώσει σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών και άμεσης μεταφοράς πληθυσμών στην ενδοχώρα. 

Συγκεκριμένη, σε σχετική ανακοίνωσή του, επισημαίνει το εξής:

«Όσο η κυβέρνηση το αρνείται, τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος όξυνσης και φαινομένων ακραίας βίας, τόσο μεταξύ Ελλήνων πολιτών και αστυνομικών δυνάμεων όσο και εις βάρος προσφύγων. Και την ευθύνη για αυτό καθώς και για ό,τι συμβεί από εδώ και στο εξής, την έχει αποκλειστικά η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός».

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προσθέτει:

«Συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να τρέχει σπασμωδικά και χωρίς σχέδιο πίσω από αυτές,προκειμένου να αντιμετωπίσει μια κρίση που κάθε άλλο παρά απρόβλεπτη και αιφνίδια ήταν, παρά τα όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Η χρονική στιγμή που επέλεξε να πραγματοποιήσει την απειλή δεν είναι τυχαία: έρχεται μετά από ένα επτάμηνο ανεύθυνων επιλογών από την πλευρά  της κυβέρνησης, με κορυφαία την άρνηση της επιλογής της αποσυμφόρησης. Αντιθέτως, το τελευταίο διάστημα επιχειρεί και με τη βία να επιβάλει αυθαίρετες αποφάσεις, μετατρέποντας τα νησιά σε πεδία μάχης».

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει τα βέλη του και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός διστάζει ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, «μη τυχόν και επιβαρύνει το πρόγραμμα των ομολόγων του».

Tags:
μεταναστευτικό, ΚΥΣΕΑ, ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK