11:41 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (214)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, άσκησε δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό για τους «λανθασμένους χειρισμούς των τελευταίων επτά μηνών».

«Το σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό ακόμα αγνοείται», τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μετά τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού και της ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας στον Έβρο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τονίσει κατ' επανάληψη ότι είναι διατεθειμένος να στηρίξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης τόσο για την εσωτερική διαχείριση με ασφάλεια και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο όσο και για την ευρωπαϊκή της διάσταση», αναφέρει ο Αλ. Χαρίτσης, επισημαίνοντας την ανάγκη «η Ευρώπη να σηκώσει επιτέλους το βάρος που της αναλογεί και να πιέσει την Τουρκία να διακόψει τον εκβιασμό της και να εφαρμόσει την Κοινή Δήλωση».

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως δυστυχώς όσο θετική και αν είναι η παρουσία της ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας στον Έβρο αυτές τις δύσκολες στιγμές, «ο κ. Μητσοτάκης και οι Ευρωπαίοι αρκέστηκαν σε αυτονόητες αναφορές στη σημασία της φύλαξης των συνόρων, αλλά όχι στο πώς θα διαχειριστούμε χωρίς απώλειες ανθρώπινων ζωών τις διογκούμενες ροές προς τα νησιά, σε ευχολόγια για αλληλεγγύη και στήριξη της Ελλάδας, σε παροχή κοινοτικών κονδυλίων για περαιτέρω δομές υποδοχής και σε ενίσχυση των περιπολιών της Frontex».

Ακόμη, ο κ. Χαρίτσης, ανέφερε πως είναι εξαιρετικά ανησυχητικό ότι ούτε ο κ. Μητσοτάκης, ούτε η ευρωπαϊκή ηγεσία, είπαν κουβέντα για την υποχρέωση δίκαιου διαμοιρασμού των βαρών με νέο πρόγραμμα μετεγκατάστασης στις χώρες της ΕΕ, όπως το 2016, ούτε για την ανάγκη άσκησης πίεσης προς την Τουρκία».

«Η απροθυμία του κ. Μητσοτάκη να θέσει αυτά τα θέματα επιβεβαιώνει πως αποδέχεται την αποποίηση των ευθυνών της Ευρώπης και τον σχεδιασμό της για τη μετατροπή της χώρας μας σε αποθήκη ψυχών», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Θέμα:
Σύνορα Έβρου (214)
Tags:
Έβρος, Τουρκία, ΝΔ, Αλέξης Χαρίτσης, ΣΥΡΙΖΑ, Ελλάδα, μετανάστες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK