ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1713)
0 01
Βρείτε μας

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, Νίκος Παππάς και Ευκλείδης Τσακαλώτος ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, αναφορικά με τις παρεμβάσεις της στη σκιά της πανδημίας κορονοϊού.

Κατηγορίες κατά της κυβέρνησης ότι, ενώ η κρίση βαθαίνει, «πατάει γκάζι στην κατηφόρα» εκτόξευσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, Νίκος Παππάς και Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Οι τρεις βουλευτές χαρακτήρισαν ανεπαρκείς τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τη στήριξη της οικονομίας εν μέσω της πανδημίας κορονοϊού, τονίζοντας πως «πολλές εξ αυτών λειτουργούν στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που έχει ανάγκη η κοινωνία και η οικονομία».

Όπως τόνισαν «αντί για προστασία των υφιστάμενων θέσεων εργασίας, η κυβέρνηση θεσμοθετεί μηχανισμό μαζικών γρήγορων απολύσεων».

Καταλόγισαν, δε, στην κυβέρνηση πως «αντί για πλήρη κάλυψη των μισθών, προβαίνει στη χορήγηση έκτακτου επιδόματος κατώτερου του κατώτατου μισθού, μετατρέποντας την πλειονότητα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα σε ανέργους».

«Αντί για προστασία των συμβάσεων εργασίας, θεσμοθετεί εν κρυπτώ, γρήγορο κι εύκολο σύστημα εκ περιτροπής εργασίας, όπου για έξι μήνες οι μισοί εργαζόμενοι μιας επιχείρησης θα δουλεύουν τη μια εβδομάδα και οι άλλοι μισοί την άλλη, λαμβάνοντας προφανώς μισό μισθό. Και τούτο ανεξαρτήτως από το αν έχει οικονομικές δυσχέρειες η επιχείρηση» συμπλήρωσαν.

Κατηγόρησαν επίσης την κυβέρνηση πως «αντί για πλήρη κάλυψη του δώρου Πάσχα από το κράτος, αναστέλλει την καταβολή του μέχρι το καλοκαίρι συμπιέζοντας ακόμη περισσότερο το εισόδημα των πολιτών». 

«Αλήθεια δεν καταλαβαίνουν ότι με αυτές τις παρεμβάσεις οδηγούν την οικονομία σε καταστολή;» διερωτήθηκαν.

Κατά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι εργαζόμενοι, οι επιχειρήσεις και η οικονομία χρειάζονται άμεσα, οριζόντια, προληπτικά και όχι πυροσβεστικά μέτρα για τη στήριξη της απασχόλησης και της οικονομίας.

«Με ένα ισχυρό πακέτο δημόσιων δαπανών, ένα μεγάλο πρόγραμμα εγγυήσεων για τις επιχειρήσεις και την επανεκκίνηση των μεγάλων έργων υποδομής. Με όρο τη διατήρηση των υφιστάμενων συμβάσεων εργασίας και όχι την παραγωγή ενός νέου κύματος ανέργων και εργαζόμενων φτωχών» κατέληξαν.
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1713)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK