15:45 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
Απαγόρευση κυκλοφορίας (256)
0 21
Βρείτε μας

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, έδωσε τη δική του απάντηση στα δημοσιεύματα περί παραβίασης του μέτρου της καραντίνας.

Τη δική του απάντηση στα δημοσιεύματα περί «σπασίματος» της καραντίνας έδωσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Κάποιοι πειράχτηκαν πολύ που πήγα από την Αίγινα στη Βουλή την 9/4 να μιλήσω για το Eurogroup εκείνης της βραδιάς, στο οποίο η κυβέρνηση "πούλησε" το ευρωομόλογο» ανέφερε, χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Κι επειδή δεν είχαν τι να πουν για το οικονομικό επιχείρημα ξεσπάθωσαν που, μετά την ομιλία, επέστρεψα... σπίτι μου!».

Λίγο νωρίτερα, μάλιστα, είχε προηγηθεί και επίσημη ανακοίνωση από το ΜέΡΑ25, στην οποία διαμηνυόταν ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών βρίσκεται στην Αίγινα, καθώς εκεί είναι η μόνιμη κατοικία του.

«Η παρουσία του Γραμματέα, κ. Γιάνη Βαρουφάκη, στην Ολομέλεια της Βουλής την 9η Απριλίου κατέστη υποχρεωτική τόσο για να τοποθετηθεί για το καίριο Eurogroup εκείνης της ημέρας ενώπιον του υπουργού Οικονομικών όσο και για να διαμαρτυρηθεί δια ζώσης για τη μη αποδοχή της πρότασης του ΜέΡΑ25 η Βουλή να συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη. Για να μεταβεί στη Βουλή, ο κ. Βαρουφάκης αναχώρησε με το πλοίο των 10 π.μ. από την Αίγινα, όπου διαμένει με τη σύζυγό του σε πλήρη απομόνωση από την 11η Μαρτίου στο σπίτι τους, πολύ πριν από την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, και, μετά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής αλλά και τον σημαντικό διάλογο με τον υπουργό Οικονομικών που ακολούθησε, επέστρεψε στην Αίγινα με το πλοίο των 16:30».

«Ζούσα στην Αίγινα, πριν την απαγόρευση»

Παράλληλα, σε δήλωσή του στο «Θέμα 104,6», ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε ότι «ζούσα στην Αίγινα, πριν την απαγόρευση», ενώ διευκρίνισε ότι η ισχύουσα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «εξαιρεί τους βουλευτές για την άσκηση των βουλευτικών τους καθηκόντων».

Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Αίγινας, Γιάννης Ζορμπάς, ο οποίος μίλησε στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό.

«Όλα τα οχήματα που αποβιβάζονταν από το πλοίο μετά από σήμα των Λιμενικών παραμέριζαν στο πλάι για να δείξουν οι επιβάτες τα έγγραφα. Ο κ. Βαρουφάκης έκοψε ταχύτητα, είπε "είμαι βουλευτής" και όταν το όργανο επέμεινε να του δείξει τα σχετικά έγγραφα εκείνος απάντησε "δεν ξέρεις ποιος είμαι;" και έφυγε»

Και πρόσθεσε: «Το όργανο δεν πρόλαβε να αντιδράσει γιατί ο κ. Βαρουφάκης πάτησε γκάζι και έφυγε. Με κάλεσαν ήδη στο Λιμεναρχείο και έδωσα κατάθεση. Υπήρξε δυσαρέσκεια από τον κόσμο που περίμενε να περάσει τον έλεγχο γιατί δεν σταμάτησε και δεν συναίνεσε στον έλεγχο».

Το δημοσίευμα για τον Βαρουφάκη

Η αντίδραση τόσο του κ. Βαρουφάκη, όσο και του ΜέΡΑ25 αποτελεί απόρροια δημοσιεύματος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», σύμφωνα με το οποίο ο πρώην υπουργός «έσπασε» τα μέτρα της καραντίνας, προκειμένου να μεταβεί στην Αίγινα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, κατά τη διάρκεια ελέγχου στο λιμάνι του νησιού, ο κ. Βαρουφάκης αρνήθηκε να επιδείξει τα απαραίτητα έγγραφα που δικαιολογούσαν τη μετακίνησή του και επικαλέστηκε τη βουλευτική ιδιότητά του. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι δικαίωμα μετακίνησης με τα πλοία της ακτοπλοϊκής γραμμής έχουν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι νησιών, καθώς και τα μεταφορικά μέσα που απαιτούνται για την αναγκαία τροφοδοσία.

Θέμα:
Απαγόρευση κυκλοφορίας (256)
Tags:
επιβατηγό πλοίο, πλοίο, απαγόρευση κυκλοφορίας, απαγόρευση, κορονοϊός, Γιάνης Βαρουφάκης, Αίγινα, καραντίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK