20:18 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1772)
0 01
Βρείτε μας

Στην οικονομία τη μετά κορονοϊό εποχή αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίρπας και επανέλαβε τη σημασία να χρησιμοποιηθεί το «μαξιλάρι» ρευστότητας για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, επισημαίνοντας προς τους συνομιλητές του ότι αυτά είναι «δικά σας λεφτά».

Τη στήριξη της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας και της εργασίας έθεσε ως προτεραιότητα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, που συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με μέλη της διοίκησής του και προέδρους Επιμελητηρίων και επαγγελματικών κλάδων.

Αναφερόμενος στις προκλήσεις για την οικονομία στη μετά κορονοϊό εποχή, επανέλαβε τη σημασία να χρησιμοποιηθεί το «μαξιλάρι» ρευστότητας για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, επισημαίνοντας προς τους συνομιλητές του ότι αυτά είναι «δικά σας λεφτά»

Όπως είπε, η μεσαία τάξη και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα «σήκωσε στις πλάτες της» τον εθνικό στόχο για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, και τώρα, λόγω της έκτακτης ανάγκης, πρέπει να επιμεριστούν τα «βάρη» με δίκαιο τρόπο.

Εξήγησε ότι, σήμερα «έχει ανασταλεί το Σύμφωνο Σταθερότητας και η υποχρέωση για το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, ωστόσο έχει απομείνει η "κάβα" των 37 δισ., μέρος της οποίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια δύσκολη στιγμή όπως αυτή, χωρίς μάλιστα να επιβαρυνθεί το δημόσιο χρέος».

«Δεν νομίζω ότι για το 2020 η έγνοιά μας πρέπει να είναι το ύψος του ελλείμματος» σημείωσε, παραπέμποντας στις προβλέψεις για ύφεση χειρότερη και από την κορύφωση της κρίσης στην Ελλάδα. 

«Η έγνοια του οικονομικού επιτελείου, της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού θα πρέπει να είναι η στήριξη της πραγματικής οικονομίας, της επιχειρηματικότητας και της εργασίας» πρόσθεσε και εξήγησε πως όταν επανέλθουν οι συνθήκες κανονικότητας, θα βρεθεί τρόπος να αντιμετωπιστούν σταδιακά τα υπόλοιπα, καθώς και σε επίπεδο ΕΕ, το «παιχνίδι είναι ακόμα ανοιχτό».

Κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει συγκεκριμένα μέτρα, όπως την άμεση ενίσχυση των επιχειρήσεων με ένα ποσό της τάξης των 3 δισ. χωρίς την υποχρέωση επιστροφής, για την κάλυψη μισθών, εισφορών και ενοικίων, τη στήριξη της εργασίας ακόμα και μετά το lockdown.

Σε ό,τι αφορά τα φορολογικά, πρότεινε να προβλεφθούν ρυθμίσεις αντίστοιχες των 120 δόσεων, να μειωθεί ή να εξαλειφθεί έστω στη βάση κριτηρίων η προκαταβολή φόρου, καθώς η προηγούμενη χρονιά στην οποία βασίζεται, ήταν σαφώς πιο αποδοτική, και τέλος να μειωθεί εκτάκτως ο ΦΠΑ.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1772)
Tags:
Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, Φορολογία, οικονομία, ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK