18:05 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους από τον τουρισμό είχε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου για τα προβλήματα του κλάδου.

Έλλειψη σχεδίου για τον τουρισμό επιρρίπτει στην κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας, επαναφέροντας παράλληλα τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση του νευραλγικού κλάδου.

«Ένα από τα πιο δύσκολα θέματα που έχουμε μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε» χαρακτήρισε τον τουρισμό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα με εκπροσώπους εργαζομένων και φορείς από τον χώρο του τουρισμού.

«Δεν υπάρχει σχεδιασμός, έχουν γίνει πολύ λίγα και πολύ αργά βήματα» είπε ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με κομματικές πηγές, ενώ πρόσθεσε ότι «αυτή η αβεβαιότητα πρέπει άμεσα να τερματιστεί, για να μπορέσουμε να κάνουμε έναν στοιχειώδη σχεδιασμό».

«Βρισκόμαστε στα μέσα του Μάη κι ακόμα όχι μόνο δεν έχουν ανοίξει οι ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε και εικόνα για το πότε και πώς θα γίνει η επανεκκίνηση της λειτουργίας της βαριάς βιομηχανίας, που είναι ο τουρισμός, για την ελληνική οικονομία» σημείωσε.

Όπως είπε, δεν είναι καν γνωστό ακόμα το πότε ακριβώς θα ανοίξουν συνολικά οι τουριστικές επιχειρήσεις, επισημαίνοντας ότι «είναι κρίσιμο να ξέρουμε τουλάχιστον το πότε θα ξεκινήσουμε - δεν μπορείς να πατήσεις ένα κουμπί και να ξεκινήσεις την επόμενη μέρα, δεν μπορείς να προγραμματίσεις τουριστικά πακέτα αν δεν ξέρεις πότε θα ξεκινήσεις» και «ποιο θα είναι το υγειονομικό πρωτόκολλο».

Αυτό, τόνισε, «δεν είναι ζήτημα οικονομικού σχεδιασμού ούτε δυνατοτήτων που υπάρχουν στο δημόσιο ταμείο, αλλά είναι ζήτημα σχεδιασμού και προτεραιοτήτων».

Οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας επανέφερε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τρία δισ. ευρώ μη επιστρεπτέα ενίσχυση στις επιχειρήσεις, επιδοματική στήριξη της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, ελαφρύνσεις του ΦΠΑ, προκαταβολή φόρου και ένα πακέτο στήριξης μέσω του κοινωνικού τουρισμού.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» και στο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπάρξουν εμπροσθοβαρή μέτρα που θα καλύπτουν και τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Σε ό,τι αφορά τη στήριξη της εργασίας, υπενθύμισε την τροποποιημένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να υπάρξει ενίσχυση του μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους, με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχουν μειώσεις στους εργαζόμενους.

Tags:
ΣΥΡΙΖΑ, τουρισμός, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK