18:43 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αγώνα «για το παρόν και το μέλλον» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την αναγνώριση και ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων και η διατήρηση της ιστορικής μνήμης είναι αγώνας για το παρόν και το μέλλον, υπογραμμίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Twitter για τη συμπλήρωση 101 χρόνων από τα τραγικά γεγονότα.

«Φέτος συμπληρώνονται 101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, μια από τις πιο τραγικές και ειδεχθείς στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας, που οδήγησε στον θάνατο και τον ξεριζωμό από τις πατρογονικές τους εστίες ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνισμού με μεγάλη ιστορία, που πάλευε για την επιβίωσή του για χιλιάδες χρόνια» τονίζει ο κ. Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «σήμερα τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας, αναγνωρίζοντας παράλληλα την καθοριστική συμβολή των Ποντίων που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα, στην κοινωνική, οικονομική, πολιτική και πολιτιστική ανόρθωση της χώρας».

«Η αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας, η διατήρηση της ιστορικής μνήμης και η ανάδειξή τους σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο, είναι αγώνας όχι μόνο για το παρελθόν, αλλά κυρίως για το παρόν και το μέλλον» καταλήγει ο κ. Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Τρίτη 19 Μαΐου, συμπληρώνονται 101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, με τις εκδηλώσεις μνήμης να πραγματοποιούνται στη σκιά της πανδημίας του κορονοϊού.

Μηνύματα για την ιστορική επέτειο έστειλαν τόσο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου όσο και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Tags:
γενοκτονία των Ποντίων, ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK