06:59 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Novartis (123)
0 0 0
Βρείτε μας

Την απουσία του ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία στη Βουλή για τη διεύρυνση κατηγορητηρίου σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα απουσιάζει από την αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου που διερευνά η προανακριτική επιτροπή, όπως ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «φιάσκο» στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συμβάλει.

«Η πρόταση διεύρυνσης κατηγορητηρίου είναι σήμερα άλλη μια απόδειξη εργαλειοποίησης της θεσμικής διαδικασίας, προκειμένου να επιτύχετε προαποφασισμένες πολιτικές σκοπιμότητες» είναι «η απόδειξη της αποτυχίας σας, είναι το απόλυτο φιάσκο του αφηγήματός σας περί δήθεν σκευωρίας στην υπόθεση Novartis, είναι το φιάσκο της ίδιας της προανακριτικής διαδικασίας που διεξάγεται, και στη νομιμοποίηση αυτού του φιάσκου εμείς δεν πρόκειται να συμβάλουμε» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Θα σας αφήσουμε αύριο να αναλάβετε μόνοι σας την ευθύνη στη διαδικασία της ψηφοφορίας» είπε, προσθέτοντας ότι αυτή είναι η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ «στον ευτελισμό των έως τώρα διαδικασιών και στην περαιτέρω εμπλοκή της δικαιοσύνης σε τοξικούς μικροπολιτικούς σχεδιασμούς».

Κατά την ομιλία του, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για προσπάθεια να «κατασκευάσει» κατηγορητήριο, αφού «δεν προκύπτει κατηγορία και καμία αιτία παραπομπής σε ό,τι αφορά τον πυρήνα της επιχείρησης του αντιπερισπασμού, δηλαδή τη μετατροπή του σκανδάλου σε -υποτίθεται- “σκευωρία”».

«Αφού έχετε βρει κατηγορούμενο, δεν θα κολλήσετε στην έλλειψη κατηγορητηρίου. Θα το κατασκευάσετε. Θα το διευρύνετε, σε μια πρωτοφανή διαδικασία διεύρυνσης, και θα το κατασκευάσετε. Και αυτό κάνετε σήμερα» τόνισε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

«Από μόνη της η επιλογή σας να υποβληθεί πρόταση διεύρυνσης του κατηγορητηρίου, αυταπόδεικτα σηματοδοτεί τη χρεοκοπία της ρητορικής σας περί δήθεν σκευωρίας στην υπόθεση Novartis» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας στάθηκε στην απουσία του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης από τη διαδικασία στη Βουλή.

«Τι θέλει να μας πει με την απουσία του; Δεν αποφασίζει αυτός; Δεν κινεί τα νήματα αυτός για τη στάση της ομάδας της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στην επιτροπή; Ερήμην του εξελίσσεται η διαδικασία; Ή μήπως θέλει να μας πει ότι τα νήματα τα κινεί ο κ. Σαμαράς και η ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του; Τι από τα δύο θέλει να μας πει ο κ. Μητσοτάκης;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Ποια κόμματα θα απουσιάζουν από την ψηφοφορία

Σημειώνεται ότι εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ , τόσο το ΚΚΕ όσο και το ΜέΡΑ25 έχουν δηλώσει ότι δεν θα πάρουν μέρος στην αυριανή ψηφοφορία.

Την ίδια στιγμή και ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το κόμμα του να απέχει από την αυριανή ψηφοφορία.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Βελόπουλος ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να συνηγορήσει στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του κ. Παπαγγελόπουλου, ενώ άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε πως επιχειρεί να συγκαλύψει το πραγματικό σκάνδαλο «που είναι η ζημιά του Δημοσίου και των Ελλήνων πολιτών από τις πρακτικές της γερμανικής Novartis» όπως είπε.

Θέμα:
Υπόθεση Novartis (123)
Tags:
Βουλή, προανακριτική επιτροπή, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Novartis, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK