05:27 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Τι συζήτησαν.

Καθυστερημένα χαρακτήρισε ο πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του οικονομικού πλήγματος από τον κορονοϊό στη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Εξέφρασε τους φόβους του για τη διαμόρφωση ενός πολύ σύνθετου περιβάλλοντος στις εργασιακές σχέσεις και στις ατομικές ελευθερίες και πρόσθεσε ότι τα προβλήματα στην οικονομία θα είναι μεγαλύτερα από αυτά που έχουν υπολογιστεί, γιατί η ύφεση θα είναι βαθιά.

Χαρακτήρισε, επίσης, τα μέτρα της κυβέρνησης για την ενίσχυση των επιχειρήσεων ανεπαρκή και καθυστερημένα.

Για τις εργασιακές σχέσεις σημείωσε ότι φοβάται πως βρισκόμαστε μπροστά σε έναν κίνδυνο μονιμοποίησης κάποιων έκτακτων συνθηκών, ενώ τόνισε ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε σωστά και έγκαιρα τα πλεονεκτήματα που έχουμε, όπως η παρακαταθήκη της ρευστότητας, από τα προηγούμενα χρόνια.

​Εκτίμησε, επίσης, ότι οι επιπτώσεις της κρίσης δεν θα είναι συμμετρικές τόσο σε γεωγραφικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, αλλά θα διευρυνθούν οι ανισότητες και αυτό θα έχει επιπτώσεις και στη χώρα μας, καθώς βγαίνει και από μια δύσκολη οικονομική κρίση.

Σακελλαροπούλου: Υπεύθυνη η στάση πολιτών και αντιπολίτευσης

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε την υπεύθυνη στάση των Ελλήνων πολιτών, όσο και της αντιπολίτευσης στην αντιμετώπιση της κρίσης κατά τους τρεις προηγούμενους μήνες και τόνισε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια καινούρια πρόκληση σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις για την απασχόληση, τους επαγγελματίες, τους επιχειρηματίες, τον τουρισμό και ειδικότερα τις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, που υπέστησαν μεγάλο βάρος.

​Εξέφρασε κατανόηση ως προς τις διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτοφανούς κατάστασης, και σημείωσε ότι οι διαφορετικές απόψεις είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας, αλλά εξέφρασε τη βεβαιότητά της, ότι θα συνεχίσουμε όλοι με την ίδια υπευθυνότητα και διάθεση για συνεργασία, γιατί ο στόχος είναι κοινός, και αφορά στην προκοπή και ευημερία των Ελλήνων και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Μάλιστα, υπογράμμισε, ότι πρέπει να βρεθούν οι τρόποι για την ενίσχυση των  ευάλωτων ομάδων για να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση με τις λιγότερο δυνατές απώλειες για το κοινωνικό σύνολο. 

Απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι προσβλέπει σε μια ουσιαστική συνεργασία μαζί της, αν και τόνισε ότι γνωρίζει πως ο ρόλος και οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι να παρεμβαίνει στα της εκτελεστικής εξουσίας.

Tags:
κορονοϊός, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK