01:35 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Novartis (151)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, έκανε λόγο για καλπονοθεία και τρομοκρατία σε δήλωσή του, αναφερόμενος στην ψηφοφορία στη Βουλή για διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του, σχετικά με τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis.

Παραβίαση της κάλπης, καλπονοθεία και τρομοκρατία κατήγγειλε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αναφερόμενος στην ψηφοφορία στη Βουλή για διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του, σχετικά με τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis.

Σε δήλωσή του, ανέφερε ότι «μετά την παραβίαση της κάλπης, την καλπονοθεία και την τρομοκρατία στην ψηφοφορία, θα τολμήσουν οι κατήγοροί μου να καλέσουν ως μάρτυρες τους κυρίους Παπασταύρου και Μεταξά, φίλους και συνεργάτες του Σάμπυ Μιωνή;».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε βέβαιος ότι «θα δειλιάσουν και δεν θα τους καλέσουν», σύμφωνα με το protothema.gr.

Όπως πρόσθεσε «ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύουν τα παράλογα ψέματα του Μιωνή ότι εκβιάστηκαν και οι κύριοι Παπασταύρου και Μεταξάς από την εγκληματική οργάνωση του κ. Μάκη Βορίδη, τον οποίο αντικατέστησα στην αρχηγία της το 2020».

Διεύρυνση του κατηγορητηρίου Παπαγγελόπουλου – Κόντρα για την ψηφοφορία

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, υπερψηφίστηκε από τη Βουλή η διεύρυνση του κατηγορητηρίου εις βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, έπειτα από πρόταση 30 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο, ξέσπασε κόντρα στη Βουλή με αιχμή της αντιπαράθεσης να αποτελεί το άνοιγμα της κάλπης πριν ολοκληρωθεί η ψηφοφορία, όταν ο βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλογιάννης, έριξε το ψηφοδέλτιό του χωρίς να το έχει βάλει πρώτα σε φάκελο.

Ακολούθως, σύμφωνα με πηγές της ΝΔ τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «ομόφωνα η εφορευτική επιτροπή αποφάσισε ότι πρέπει να ανοιχτεί η κάλπη, να αφαιρεθεί το ψηφοδέλτιο του βουλευτή που δεν είχε μπει σε φάκελο, και στη συνέχεια, αφού ο κ. Καλογιάννης έβαζε το ψηφοδέλτιό του στον φάκελο, να το ρίξει στην κάλπη. Αυτή ήταν η νομικά ενδεδειγμένη διαδικασία μετά το περιστατικό».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «εξευτελισμό» του Κοινοβουλίου και του Συντάγματος.

Θέμα:
Υπόθεση Novartis (151)
Tags:
ψηφοφορία, Βουλή, Novartis, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK