03:05 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
0 22
Βρείτε μας

Στην υπόθεση Novartis και στον ρόλο της Δικαιοσύνης αναφέρθηκε, το βράδυ της Πέμπτης (28/05), ο Παύλος Πολάκης σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Αυτοψία» με τον Αντώνη Σρόιτερ.

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Παύλος Πολάκης, το βράδυ της Πέμπτης (28/05), στην εκπομπή «Αυτοψία» με τον Αντώνη Σρόιτερ, στον Alpha, και μίλησε μεταξύ άλλων για την υπόθεση Novartis και τη Δικαιοσύνη.

«Πολιτικοί πήραν χρήματα από τη Novartis»

Ο Παύλος Πολάκης σχολίασε και την επεισοδιακή κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη Novartis. 

«Είχα αντιπαράθεση επί ώρες με τον κ. Πλεύρη, όπως και με τους εκπροσώπους του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης. Ο κ. Κυρανάκης προσπάθησε να με προκαλέσει για να αντιδράσω. Του είπα ότι δεν μπορώ να μιλάω με χυδαίους προβοκάτορες και οι ερωτήσεις του δεν είχαν να προσθέσουν στη διαδικασία. [...] Η όλη αντίδραση των φιλικών ΜΜΕ προς τη Ν.Δ. δείχνει τελικά ποιος είχε δίκιο» είπε συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «κλοπή» την υπόθεση Novartis και τόνισε πως υπήρχαν συγκεκριμένες υπουργικές αποφάσεις που άνοιξαν τον δρόμο. Μάλιστα, επέμεινε ότι πολιτικοί πήραν χρήματα από τη φαρμακευτική εταιρεία.

Επίσης, ο Πολάκης πρόσθεσε:

«Για να πάω με τη λογική σας, που δεν συμφωνώ, δεν θα 'πρεπε, ακόμα και αν αυτός ο άνθρωπος δεν πήρε δραχμή, δεν θα 'πρεπε να τιμωρηθεί για την απιστία του στο Δημόσιο και τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος που με την απόφασή του ζημίωσε το ελληνικό κράτος; [...] Ο κ. Γεωργιάδης, τον Αύγουστο του 2013, άλλαξε τη διάταξη για να μπουν δέκα φάρμακα στην Ελλάδα και να αποζημιωθούν, η οποία έλεγε: "Για να αποζημιωθούν τα φάρμακα, πρέπει να αποζημιώνονται στα 2/3 των χωρών της Ε.Ε.". Εκείνος άλλαξε τη διάταξη ως εξής: "Για να αποζημιωθούν τα φάρμακα, πρέπει να αποζημιώνονται στα 2/3 των χωρών που κυκλοφορούν". Επομένως, τα φάρμακα κυκλοφορούν σε τρεις χώρες του κόσμου, αποζημιώνονται σε δύο οπότε μπαίνουν στην Ελλάδα».

«Ο υπουργός και η κυβέρνηση δεν φυλακίζουν»

«Μεταξύ 1996-2004, το "μαύρο χρήμα" και η παραοοικονομία έγιναν νόμος της κοινωνίας, αυτό συνεχίστηκε και επί Κώστα Καραμανλή και επί Μνημονίων, όταν ο κόσμος σπαρασσόταν, και αυτό έγινε με πολιτική οργάνωση. [...] Είχαμε 340 δισεκατομμύρια ευρώ δημόσιο χρέος και δεν τα 'φαγε κανένας. Εγώ λέω, τα φάγανε, όσο ψηλά και αν βρίσκονταν».

Επίσης, τόνισε πως «η χώρα χρεοκόπησε γιατί το πολιτικό προσωπικό ήταν διεφθαρμένο και δεν υπήρχε Δικαιοσύνη».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Τσίπρα είπε ότι δεν υπήρχε Δικαιοσύνη γι' αυτό και δεν φυλακίστηκε κανείς επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο υπουργός και η κυβέρνηση δεν φυλακίζουν».
Tags:
Novartis, Δικαιοσύνη, ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK