08:30 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στο 38% ανέρχεται το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata. Ποιοι είναι οι πιο αντιπαθείς υπουργοί.

Προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata, η οποία διενεργήθηκε από τις 22 έως τις 26 Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 38%, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποσπά το 24%. Στην τρίτη θέση έπεται το Κίνημα Αλλαγής με 5%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 4%, η Ελληνική Λύση με 3% και το ΜέΡΑ25 με 2,5%.

Όσον αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, θετική γνώμη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη διαθέτει το 49%, ενώ αρνητική γνώμη διατηρεί το 43%. Για τον Αλέξη Τσίπρα, οι θετικές γνώμες ανέρχονται στο 35% και οι αρνητικές στο 58%.

Ανάμεσα στα πρόσωπα της κυβέρνησης, δημοφιλέστερος υπουργός αναδεικνύεται ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης (49%), και ακολουθούν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας (48%), και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (45%).

Στον αντίποδα, τα μεγαλύτερα ποσοστά αντιπάθειας συγκεντρώνουν ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης (62%), ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης (61%), και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης (59%).

Τέλος, το 61% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει το επόμενο δωδεκάμηνο, ενώ περισσότερο αισιόδοξο εμφανίζεται το 16%, το οποίο προσβλέπει σε βελτίωση. Από την πλευρά του, το 19% εκτιμά ότι η κατάσταση θα παραμείνει ίδια.  

Tags:
Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, υπουργείο, υπουργός, δημοσκόπηση, Κυβέρνηση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK