16:52 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Να συνεδριάσει η ειδική Επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Το αντικείμενο της συνεδρίασης θα έχει να κάνει με την απόφαση της αμερικανικής Δικαιοσύνης όσον αφορά την υπόθεση Novartis.

Τη συνεδρίαση της ειδικής Επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής ζητούν, μεταξύ άλλων, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με κοινή τους δήλωση, σχετικά με την απόφαση της αμερικανικής Δικαιοσύνης να κλείσει την υπόθεση Novartis έπειτα από εξωδικαστικό συμβιβασμό. 

«Ζητούμε να συγκληθεί εκ νέου η Επιτροπή προκειμένου να συζητήσει την απόφαση της αμερικανικής Δικαιοσύνης για τη Novartis καθώς το έγγραφο αυτό αποτελεί το πλέον αδιάσειστο αποδεικτικό στοιχείο». 

Σε άλλο σημείο της κοινής τους δήλωσης οι βουλευτές κατηγορούν τη ΝΔ ότι έχει μετατρέψει την προανακριτική επιτροπή που έχει ξεκινήσει για την υπόθεση σε ένα εργαλείο απόκρυψης της αλήθειας με τελικό στόχο την παρεμπόδιση του έργου της Δικαιοσύνης. 

«Ο κόσμος βοά από την κυνική ομολογία της Novartis ότι ακολουθούσε παράνομες και αθέμιτες πρακτικές στην Ελλάδα και διέφθειρε κυβερνητικούς αξιωματούχους. Ωστόσο, η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης επιχειρούν τον ύστατο αντιπερισπασμό. Προσπαθούν να θάψουν το σκάνδαλο Novartis και τις ευθύνες της τότε κυβέρνησης Σαμαρά, όπως αυτές ξεκάθαρα περιγράφονται στο κείμενο συμβιβασμού της πολυεθνικής εταιρείας με το αμερικανικό Δημόσιο» αναφέρει η κοινή δήλωση. 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι θα αποτελέσουν ανάχωμα στην «εκτροπή» που επιχειρεί η ΝΔ. Τα θεσμικά τους όπλα σε αυτή την παρεμπόδιση θα αποτελέσουν τόσο το Σύνταγμα όσο και ο κανονισμός της Βουλής. 

Παράλληλα με τη σύγκληση της επιτροπής, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο αίτημά τους ζητούν να παρευρεθεί σε αυτήν και ο φερόμενος ως ύποπτος για την υπόθεση κ. Παπαγγελόπουλος

Tags:
ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές, Βουλή, Novartis, επιτροπή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK