20:06 03 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με κύκλους της ΝΔ, ο ηχογραφημένος διάλογος του κ. Παππά με τον κ. Μιωνή είναι αυθεντικός εφόσον ο ίδιος ο κ. Μιωνής το παραδέχτηκε. Η δήλωση έρχεται έπειτα από πηγές του ΣΥΡΙΖΑ που ισχυρίστηκαν ότι ο πραγματογνώμονας του κ. Μιωνή τον διαψεύδει.

Έπειτα από αίτηση πραγματογνωμοσύνης των ηχογραφήσεων των διαλόγων Μιωνή-Παππά, από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κύκλοι της ΝΔ κάλεσαν τον κ. Παππά να ενημερώσει τους βουλευτές του κόμματός του σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση. Σύμφωνα με τη ΝΔ, ο διάλογος είναι απολύτως αυθεντικός εφόσον και ο ίδιος ο κ. Μιωνής παραδέχτηκε την εγκυρότητά του. Νωρίτερα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για διάψευση των λεγομένων του κ. Μιωνή από τον ίδιο τον πραγματογνώμονα που ασχολείται με τις ηχογραφήσεις. 

Ωστόσο, κύκλοι της ΝΔ ισχυρίστηκαν στην προανακριτική ότι τα ηχητικά ντοκουμέντα των συζητήσεων Παππά-Μιωνή επιβεβαιώνουν την ύπαρξη «μαγαζιού» που λειτουργούσε στο Μαξίμου επί κυβερνήσεως Τσίπρα. Στη συνέχεια, παρέθεσαν διαλόγους από τις ηχογραφήσεις των δύο ανδρών όπου ο ίδιος ο κ. Παππάς φέρεται να μιλά με τον κ. Μιωνή για τη λεγόμενη «ατζέντα του μαγαζιού».

«Ο κ. Παππάς συνεχίζει να ψεύδεται. Το ίδιο έκανε και ενώπιον της Επιτροπής κατά τη διάρκεια της εξέτασής του. Αν θεωρεί ότι ο ολοκληρωμένος διάλογός του με τον κ. Μιωνή λειτουργεί υπέρ του, τότε γιατί όταν ρωτήθηκε στην Επιτροπή, απαντούσε ψευδώς "όχι" και δεν έλεγε αυτά που μας λέει σήμερα;» δήλωσαν κύκλοι της ΝΔ. 

Τονίστηκε επίσης ότι τόσο ο Ρασπούτιν όσο και ο κ. Παππάς «κρατούν αγκαλιά» τον κ. Τσίπρα. Επομένως, σύμφωνα με τη ΝΔ, ο πρώην πρωθυπουργός είναι πρόθυμος να στηρίξει μέχρι τέλους τόσο το «παραμάγαζο» του κ. Παππά όσο και το δικό του «μαγαζί». 

Τι ξέρουμε για τις ηχογραφήσεις

Οι ηχογραφημένες συνομιλίες με τον κ. Παππά είχαν κατατεθεί από τον Ελληνοϊσραηλινό επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλής πριν μία περίπου εβδομάδα. Ο κ. Μιωνής κατέγραψε τον διάλογο που είχε με τον τότε υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο ίδιος έστειλε το ηχητικό στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τον ρόλο του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Παπαγγελόπουλου, στην έρευνα για τη Novartis. Προηγήθηκε ανακοίνωση του κ. Μιωνή, ο οποίος εξηγούσε αναλυτικά τους λόγους που προέβη στην καταγραφή καθώς και το τι συζήτησε με τον κ. Παππά.

Στο ηχητικό, ο κ. Παππάς ακούγεται να παραδέχεται την ύπαρξη «ομάδων που έχουν τη δική τους ατζέντα» και που «έβγαζαν πολλά λεφτά». Σύμφωνα με τον κ. Μιωνή, οι αναφορές αυτές σχετίζονταν με τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο οποίος κατηγορείται από τον επιχειρηματία για απόπειρα εκβιασμού.

Η υπόθεση προκάλεσε την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, Βαγγέλη Ιωαννίδη ο οποίος έδωσε εντολή για προκαταρκτική έρευνα. Συγκεκριμένα, θα εξετάσει εάν είναι νόμιμο ή παράνομο το υλικό. Καθοριστικό ρόλο θα παίξει εάν η συνομιλία ήταν δημόσια ή ιδιωτική. 

Tags:
Νίκος Παππάς, Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK