07:59 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Με αφορμή τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια, κόμματα της αντιπολίτευσης σε ανακοινώσεις τους ασκούν κριτική για τη διαχείριση της κατάστασης από την κυβέρνηση και εκφράζουν τα συλλυπητήρια και την συμπαράσταση τους στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν.

Σε ανακοινώσεις προχωρούν κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς έκανε λόγο για πέντε νεκρούς και δύο αγνοούμενους

Σύμφωνα με τον ίδιο, «σήμερα σώθηκαν πολλές ζωές, η σκέψη μας είναι με τους ανθρώπους που δεν τα κατάφεραν». Προειδοποίησε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενα που δεν τα έχουμε ξαναζήσει και λόγω κλιματικής αλλαγής δυσκολεύουν.

ΚΙΝΑΛ: Δεν συγχωρείται καμιά ολιγωρία και αδράνεια της κρατικής μηχανής

Το Κίνημα Αλλαγής εξέφρασε τη θλίψη του για τις ανθρώπινες απώλειες στην Εύβοια τονίζοντας συγχρόνως πως παρά την επίσημη πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας δεν ελήφθησαν τα αναγκαία προληπτικά μέτρα.

«Εκφράζουμε θλίψη για το χαμό των συνανθρώπων μας από τις πλημμύρες στην Εύβοια. Σε αυτές τις τραγικές στιγμές, δεν συγχωρείται καμιά ολιγωρία και αδράνεια της κρατικής μηχανής παρά την επίσημη πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας για την εκδήλωση έκτακτων καιρικών φαινομένων, δεν ελήφθησαν δυστυχώς τα προληπτικά μέτρα που αρμόζουν στην πρόβλεψη τέτοιας κακοκαιρίας» αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής.

Καταληκτικά, η ανακοίνωση του κόμματος καλεί τους αρμόδιους φορείς να καταβάλουν το μέγιστο των προσπαθειών τους για να περιορίσουν τις συνέπειες της καταστροφής και τη στήριξη των πληγέντων.

ΚΚΕ: Τραγικές ελλείψεις στις υποδομές και την πολιτική προστασία που εκθέτουν την κυβέρνηση

Για άλλη μια φορά σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ η Εύβοια βρέθηκε στο έλεος φονικών φυσικών καταστροφών. Παράλληλα, ζήτησε την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του κρατικού μηχανισμού.

«Για μια ακόμη φορά η πολύπαθη Εύβοια βρίσκεται στο έλεος φυσικών καταστροφών που στοιχίζουν μάλιστα σε ανθρώπινες ζωές. Είναι επιτακτική ανάγκη να κινητοποιηθούν όλες οι δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού για να στηριχθούν οι κάτοικοι των περιοχών που υπέστησαν τις καταστροφές» αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Παράλληλα καταγγέλλει τις ελλείψεις αντιπλημμυρικών έργων και πολιτικής προστασίας που εκθέτουν την κυβέρνηση.

«Για μία ακόμα φορά αναδεικνύονται οι τραγικές ελλείψεις στις υποδομές και την πολιτική προστασία, που εκθέτουν τις κυβερνητικές εξαγγελίες. Αναδεικνύεται ο άναρχος αντιλαϊκός χαρακτήρας της καπιταλιστικής ανάπτυξης».

Σημειώνεται ότι το γραφείο Τύπου γνωστοποιεί, ότι ο βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος βρίσκεται από το πρωί στην πληγείσα περιοχή.

Δόλο συμφερόντων υπαινίσσεται η Ελληνική λύση 

Η Ελληνική Λύση τονίζει ότι τη στιγμή που βρέφη χάνουν τη ζωή τους ο πρωθυπουργός ενημερώνεται μέσω τηλεφώνου.

«Βρέφη χάνουν τη ζωή τους, άνθρωποι παλεύουν να βγουν από τις λάσπες στα πλημμυρισμένα χωριά και εμείς μαθαίνουμε ότι "ο πρωθυπουργός ενημερώνεται συνεχώς και ο αρμόδιος υπουργός μιλά στο τηλέφωνο με τον περιφερειάρχη».

Παράλληλα κάνει λόγο για δόλο συμφερόντων που εξυπηρετεί την κυβέρνηση. 

«Δόλος συμφερόντων που υπηρετεί (;) αλλά σίγουρα εξυπηρετεί η κυβέρνηση: Στα καμένα της Εύβοιας φύτρωσαν μόνο... ανεμογεννήτριες» αναφέρει σε δήλωσή του για τις πλημμύρες στην Εύβοια ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος

Τέλος σημειώνεται ότι εκφράζονται τα θερμά συλλυπητήρια στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν αλλά και η «οργή» για την «κυβερνητική ανικανότητα».

Tags:
αντιπολίτευση, πλημμύρες, πλημμύρα, Εύβοια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK