04:26 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (494)
0 0 0
Βρείτε μας

Δήλωση εξέδωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μετά την επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως τονίζει η ίδια, απαιτείται «εθνική γραμμή και αρραγές εσωτερικό μέτωπο» στα εθνικά θέματα.

Σε δήλωση μετά την επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, προχώρησε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας την ανάγκη «εθνικής γραμμής» και «αρραγούς εσωτερικού μετώπου, που έπρεπε από καιρό να έχει διαμορφωθεί, όπως επίμονα έχουμε υποδείξει». 

Η κα Γεννηματά, στη δήλωσή της, τονίζει πως η χώρα μας «αντιμετωπίζει σήμερα έμπρακτη αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της από την Τουρκία» και υπογραμμίζει πως είναι «εθνικό χρέος» της κυβέρνησης να την αποτρέψει.

«Η κυβέρνηση έχει εθνικό χρέος να την αποτρέψει. Με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα ώστε να μη δημιουργηθούν τετελεσμένα σε βάρος της χώρας μας με την παραμονή του Oruc Reis στις ελληνικές θαλάσσιες ζώνες» τονίζει, χαρακτηριστικά.

«Όπως έχουμε τονίσει, η ξεκάθαρη και σταθερή ελληνική στάση μπορεί να εξασφαλίσει τον πιο ενεργό ρόλο της ΕΕ και να μην επιτρέψει τη συνέχιση της αδράνειας του ΝΑΤΟ. Οι κυρώσεις έπρεπε να έχουν ήδη αποφασιστεί. Το ΝΑΤΟ να μην παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο, να σταματήσει την πολιτική των ίσων αποστάσεων. Δεν μπορεί να κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι ένα κράτος-μέλος υφίσταται προσβολή των κυριαρχικών του δικαιωμάτων από άλλο μέλος της συμμαχίας» συμπληρώνει η κα Γεννηματά.

Κατηγορεί την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας γιατί την ώρα που «διακυβεύονται θεμελιώδη συμφέροντα και δικαιώματα της χώρας, δείχνει να μην έχει ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική. Οι επιλογές της αναιρούν η μία την άλλη, η πολιτική της διακρίνεται από αστάθεια και αντιφάσεις».  

«Σε αυτά τα κρίσιμα εθνικά θέματα απαιτείται εθνική γραμμή και αρραγές εσωτερικό μέτωπο που έπρεπε από καιρό να έχει διαμορφωθεί, όπως επίμονα έχουμε υποδείξει» καταλήγει.
Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (494)
Tags:
ελληνοτουρκικά, Κυριάκος Μητσοτάκης, Φώφη Γεννηματά, ΚΙΝΑΛ, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK