15:14 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (518)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα, Τρίτη, συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας. Τι συζητήθηκε;

Το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας έπεσε στο «τραπέζι» των συνομιλιών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο πλευρών, ο «κ. Τσίπρας συζήτησε για την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και τις πρωτοβουλίες της γερμανικής προεδρίας για επανεκκίνηση του διαλόγου».

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την ανάγκη η Ε.Ε. να αναλάβει τις ευθύνες της ως προς την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου και να αποδεχθεί την προοπτική ισχυρών κυρώσεων στο πλαίσιο ενός ουσιαστικού ευρωτουρκικού διαλόγου» συνεχίζει η εν λόγω ανακοίνωση.

Επισημαίνεται, παράλληλα, ότι σε αυτό το πλαίσιο ο Αλέξης Τσίπρας «τόνισε ότι μόνο σε αυτήν τη βάση και με τερματισμό των τουρκικών προκλήσεων, μπορεί να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις επανεκκίνησης των διερευνητικών για την υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ -χωρίς παρέμβαση τρίτων στην ατζέντα των συνομιλιών- με σκοπό, αν οι διερευνητικές αποτύχουν, να υπάρξει προσφυγή στη Χάγη».

Να σημειωθεί πως ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας είχε νωρίτερα σήμερα συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. 

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (518)
Tags:
Γερμανία, Χάικο Μάας, ΣΥΡΙΖΑ, ελληνοτουρκικά, τουρκική προκλητικότητα, Αλέξης Τσίπρας, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK