01:38 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (503)
0 22
Βρείτε μας

Την αντίθεσή του στους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα του ελληνοτουρκικού διαλόγου, ειδικά μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΝΑΤΟ, εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νέες αιχμές εναντίον της κυβέρνησης με αφορμή τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας το Μαξίμου για «επιπόλαιες λογικές επικοινωνιακής που εκθέτουν τη χώρα».

«Χθες, η κυβέρνηση άφηνε να διαρρεύσει ότι "πληροφορίες…. σχετικά με φερόμενες τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα”. Στη συνέχεια, μίλησε για "μονομερή εγχείρηση εγγράφου από τον ΓΓ του ΝΑΤΟ". Σήμερα, ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιούνται ήδη "τεχνικές συνομιλίες" ("technical talks") και μάλιστα επανέλαβε ότι αυτό έγινε "μετά από επαφή του με τους ηγέτες Τουρκίας - Ελλάδας". Την ίδια στιγμή από την κυβέρνηση διαρρέεται και πάλι ότι υφίσταται "μια πρόταση του ΝΑΤΟ σε τεχνικό επίπεδο για μείωση της έντασης που προκαλεί η Τουρκία", η οποία "δεν μπορεί να βαφτιστεί συνομιλίες"» τονίζει δεικτικά η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι πρόκειται «για μπάχαλο» και προσθέτει ότι «δυστυχώς συνεχίζεται, μετά από σειρά λεκτικών ακροβασιών και αντιφάσεων στα όρια του σουρεαλισμού το τελευταίο διάστημα: "συνομιλίες επί εγγράφων, που δεν είναι συνομιλίες", "θόρυβοι που αποτρέπουν έρευνες υδρογονανθράκων", "πλοία που παρασύρονται από αέρηδες σε ξένες υφαλοκρηπίδες", "επεκτάσεις χωρικών υδάτων και μερικές οριοθετήσεις ΑΟΖ που είναι θρίαμβος ή καταστροφή για τη χώρα, ανάλογα με το ποια κυβέρνηση τις αποφασίζει", "γεωτρήσεις σε ΑΟΖ που αποτελούν σκάψιμο στη λάσπη", "Τούρκοι στρατιώτες που μπαίνουν λίγα μέτρα στη χώρα, αλλά δεν παραβιάζουν την εδαφική ακεραιότητα"».

Στο ίδιο αυστηρό ύφος το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει πως ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η Τουρκία και η προπαγάνδα της είναι με σοβαρότητα και εθνική στρατηγική.

«Τέτοιες επιπόλαιες λογικές επικοινωνιακής διαχείρισης πολύ σοβαρών ζητημάτων εκθέτουν τη χώρα και αποδυναμώνουν τις θέσεις της διεθνώς» καταλήγει χαρακτηριστικά.
Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (503)
Tags:
Ανατολική Μεσόγειος, Μεσόγειος, ελληνοτουρκικά, τουρκική προκλητικότητα, προκλήσεις, Κυριάκος Μητσοτάκης, Γενς Στόλτενμπεργκ, ΝΑΤΟ, Τουρκία, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK